Fierastraie circulare de formatizat

De ce Zivtool?

Fierastrau circular de formatizat

Un fierastrau circular de formatizat, cunoscut si sub denumirea de fierastrau circular de profilare, este o unealta specializata utilizata in prelucrarea lemnului pentru a crea profile decorative pe marginea acestuia. Acest tip de fierastrau circular este proiectat pentru a efectua taieturi precise si regulate in lemn, astfel incat sa se obtina profile specifice, cum ar fi marginile rotunjite sau canelurile.

Fierastraul circular de formatizat este prevazut cu o lama circulara echipata cu dinti speciali, proiectati pentru a realiza diverse profile. Acesti dinti pot avea forme variate, cum ar fi caneluri, semicercuri, ogive sau alte modele decorative. Lama poate fi ajustata in inaltime si unghi, permitand obtinerea diferitelor profile dorite.

Acest tip de fierastrau circular este utilizat in special in tamplarie si productia de mobila pentru a crea detalii decorative pe piesele de lemn. De exemplu, poate fi folosit pentru a crea caneluri pe picioarele unei mese sau pentru a realiza margini rotunjite pe blaturi de masa sau scaune. Este adesea utilizat si in productia de usi si ferestre pentru a crea profile decorative pe ramele acestora.

Pentru a utiliza un fierastrau circular de formatizat in mod eficient, este important sa aveti experienta si cunostinte adecvate despre prelucrarea lemnului si utilizarea acestui tip de unealta. Masurile de siguranta, cum ar fi purtarea ochelarilor de protectie si a echipamentului de protectie adecvat, sunt foarte importante, deoarece lamelele pot fi ascutite si se invart la viteze ridicate.

Este recomandat sa cititi si sa urmati instructiunile furnizate de producatorul fierastraului circular de formatizat si sa exersati pe bucati de lemn de proba inainte de a realiza lucrari decorative pe piese finale.

Incarcare
Incarcare