Ciocane rotopercutoare, Ciocane demolatoare, Picamere

De ce Zivtool?

De cand lumea, ciocanul a fost un instrument esential pentru om. Un instrument simplu si util. Cu toate acestea, conteaza in ce scop si ce tip de ciocan folositi. Puteti lucra cu ciocane pentru gaurire, demolare si daltuire. Sa vedem care sunt diferentele. 

Ciocan rotopercutor: una dintre cele mai populare masini-unelte

Un ciocan rotopercutor pneumatic, functioneaza cu aer. Are prindere SDS, nu prinde burghiul din lateral, ci doar il ghideaza. In acest fel, burghiul se misca axial. Este perfect pentru gaurirea betonului si a suprafetelor dure. Asadar, merita sa optezi pentru un ciocan rotopercutor in detrimentul si mai popularei masini de gaurit cu percutie. Asezati unealta pe perete pentru a nu obstructiona actiunea ciocanului. De asemenea, este important de stiut ca ciocanele rotopercutoare au si functie de daltuire. 

Ciocanul de demolare: o unealta esentiala pentru lucrarile de constructii

Dupa cum sugereaza si numele sau, este o unealta precisa pentru demolare. Este o solutie eficienta pentru lucrarile de constructie. In prezent, ciocanele hidraulice de demolare reprezinta o solutie de ultima generatie. Acestea sunt instrumente de lucru simple si eficiente. Distingem intre trei tipuri: 

  • hidro-mecanic: clientul lucreaza cu un resort si un arbore cotit.
  • hidropneumatic: accelerat de energia gazelor
  • complet hidraulic: functioneaza cu fluid sub presiune, comenzi externe si interne

"Picamere: pentru sarcini speciale, daltuire
Utilizarea unui picamer se justifica atunci cand va pregatiti exclusiv pentru lucrari de daltuire. In multe cazuri, proportia de daltuire fata de gaurire este neglijabila, asa ca este mai bine sa folositi unul dintre ciocanele traditionale. Cu toate acestea, puteti gasi intr-un singur tip atat ciocane de gaurit, cat si de daltuit, din care puteti folosi aproximativ 20 la suta pentru daltuire. 

Rezumat

Practic, dintre cele trei tipuri de masini-unelte, cel mai frecvent utilizat este ciocanele rotopercutoare. Acest lucru nu inseamna insa ca, in cazuri speciale, nu este necesar sa se foloseasca un ciocan demolator sau picamer. La Zivtool, insa, sunt disponibile toate cele trei tipuri. Atat in categoria celor cu acumulator, cat si electrica, puteti comanda produse de la un producator de incredere.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare