Slefuitoare, polizoare

De ce Zivtool?

Ce slefuitor sau polizor sa alegem?

Diferite tipuri de polizoare sunt concepute pentru diferite tipuri de lucrari, astfel incat nu exista ""cea mai buna alegere"". Trebuie sa stiti la ce doriti sa utilizati unealta si cat de des doriti sa o folositi. Asadar, evaluati ce material doriti sa slefuiti, ce suprafata doriti sa slefuiti si ce unealta doriti sa utilizati pentru a obtine rezultatul dorit. De asemenea, luati in considerare daca suprafata care trebuie prelucrata este usor de atins sau mai greu de atins. Pentru diferite tipuri de lucrari, exista mai multe tipuri de masini de rectificat din care puteti alege. 

Exista o multime de polizoare disponibile, asa ca este usor sa te pierzi intr-o multime de masini. Cu aceasta mica lista, am rezumat pentru dumneavoastra ce tip de polizor sa alegeti!

Principalele tipuri de polizoare:

Polizoare unghiulare

Termenul de polizor unghiular te-ar putea face sa crezi ca este o unealta de finisare, dar de fapt este o unealta foarte versatila. Cu accesoriile potrivite, un polizor unghiular poate fi folosit pentru taiere, slefuire, lustruire sau pentru orice alta sarcina de curatare. Versatilitatea sa o face sa fie un instrument indispensabil pentru orice gospodarie, metalurgie, constructii sau afaceri de prelucrare a lemnului. Cunoscuta popular sub numele de ""micul"" sau ""marele"" Flex.

Slefuitoare cu banda, masini de slefuit cu banda

Poate fi folosita pe suprafete mari, rapid si eficient. Este excelenta pentru indepartarea chiar si a celor mai groase straturi de vopsea sau pentru netezirea suprafetelor neuniforme.  Slefuitoarele cu banda sunt recomandate in primul rand tamplarilor, tamplarilor si tamplarilor, deoarece sunt excelente pentru indepartarea vopselei si slefuirea suprafetelor din lemn. 

Slefuitor cu vibratii

Slefuitoarele cu vibratii, cunoscute si sub numele de slefuitoare vibrante, au de obicei o suprafata de slefuire dreptunghiulara. Aceste unelte sunt actionate de o unitate excentrica care realizeaza o miscare vibratorie constanta. Masinile de slefuit cu vibratie sunt utilizate in principal pentru slefuirea fina a suprafetelor mai mari. Utilizarea slefuitorului vibrator este cel mai frecventa in randul tamplarilor. 

Slefuitor delta

Un tip de slefuitor cu vibratii denumit dupa forma sa triunghiulara (delta).  Zonele mai mici, greu accesibile, cum ar fi colturile, scarile, deschiderile de obloane, pot fi prelucrate cu usurinta. Puteti utiliza discuri de slefuit diferite in functie de suprafata pe care doriti sa o slefuiti. Finetea suprafetei dorite este influentata de granulatia discurilor abrazive, cu cat continutul de granule al discului este mai mare, cu atat mai fina este finisarea suprafetei.

Slefuitor excentric

Suprafata de lucru a unui slefuitor excentric este aproape intotdeauna circulara si, prin urmare, miscarea vibratorie este, de asemenea, circulara. Aceasta este extrem de eficienta chiar si pe suprafete neuniforme. Dezavantajul formei sale este ca accesul la colturi este dificil sau imposibil. Daca doriti sa lucrati rapid pe o suprafata mai mare si doriti, de asemenea, sa indepartati material, acest tip merita luat in considerare. 

Polizoare drepte

O masina pentru utilizare in locuri stramte si greu accesibile, folosita cel mai des pentru margini si suprafete drepte. Functionarea este relativ simpla: Ofera o indepartare eficienta a materialului la viteze mari. Realizarea de alezaje este, de asemenea, o aplicatie excelenta pentru un slefuitor drept. Poate fi echipata cu mai multe capete, astfel incat are o gama larga de aplicatii.  

Slefuitoare de pereti, slefuitoare de pereti tip girafa

Fie ca este vorba de slefuirea dupa gletuire, fie ca este vorba de slefuirea unui perete proaspat tencuit, aceasta poate fi facuta bine doar cu unealta potrivita. De aceea a fost dezvoltat slefuitorul de pereti, deoarece cu aceasta masina, pe langa faptul ca se economiseste timp, calitatea lucrarii este remarcabila.  Este recomandabil sa folositi un slefuitor de pereti in combinatie cu un aspirator, deoarece acest lucru va imbunatati durata de viata a masinii si, de asemenea, va oferi un mediu curat in care sa lucrati. Pentru prelucrarea verticala, pe slefuitorul de perete girafa se foloseste o talpa mai dura, chiar si talpa mai moale este folosita pentru slefuirea plafoanelor. 

Masini de ascutit

Masina utilizata pentru ascutirea profesionala a diferitelor unelte de taiere, de gaurire. Este, de asemenea, excelenta pentru uz casnic, deoarece este excelenta pentru ascutirea cutitelor, foarfecelor sau chiar a uneltelor de gradina, cum ar fi o lopata sau un cutit de tuns iarba. Dispunem de ascutitoare specifice pentru tije de burghiu, lame de ferastrau circular etc. 

Masini de slefuit tevi cu banda, masini de satinat

Masinile de slefuit tevi sunt masini utilizate pentru finisarea suprafetelor exterioare ale tevilor, cilindrilor. Cu ajutorul benzilor de inalta performanta, puteti obtine un rezultat mult mai rapid, cu o suprafata mai frumoasa, astfel incat timpul procesului de lucru poate fi redus semnificativ. Masinile de satinat sunt utilizate pentru slefuirea suprafetelor plane. Se utilizeaza de obicei pentru prelucrarea produselor din otel inoxidabil. 

Masini de slefuit cu banda

Acesta este un slefuitor cu banda pe care se poate aplica o banda abraziva de material variabil, in functie de calitatea materialului metalului care urmeaza sa fie prelucrat. Aceasta poate fi o slefuire grosiera, o finisare estetica sau o lustruire. Marele avantaj al slefuitoarelor cu banda pentru metal fata de slefuitoarele duble este acela ca unealta de slefuit nu se uzeaza atat de mult in timpul utilizarii incat sa fie necesara ajustarea distantei dintre masa si unealta de slefuit, spre deosebire de slefuitoarele duble, unde acest lucru este obligatoriu din motive de siguranta, deoarece poate provoca accidente. 

Slefuitoare cu disc, masini de slefuit cu banda si disc

Cel mai frecvent utilizate pentru lucrari stationare. Nu se misca masina, ci materialul in sine. Este un accesoriu de baza esential pentru ateliere. Este tipica utilizarea lor in medii industriale sau de catre pasionatii de bricolaj exigenti. 

Masini de slefuit piatra beton cu apa, masina de buciardat

Unelte esentiale pentru prelucrarea pietrelor si a diferitelor suprafete de beton. Unele tipuri sunt echipate cu racire cu apa, ceea ce creste considerabil durata de viata a masinii si leaga praful. Masinile de slefuit piatra sunt responsabile pentru suprafete complet netede, in timp ce o masina de slefuit poate fi utilizata pentru a crea o suprafata mai aspra, antiderapanta. 

Slefuitoare beton, scarificatoare beton

Masinile de slefuit beton pot fi folosite pentru a face suprafetele de beton finisate mai frumoase. O masina de slefuit beton este, de asemenea, o modalitate excelenta de a imbunatati aspectul estetic al straturilor solide. Utilizarea corecta a acestora necesita expertiza. Masinile de slefuit beton pot fi folosite pentru a aplatiza podelele de beton neuniforme. 

Polizor de banc, polizor dublu de banc

Polizarea poate fi folosita pentru a produce o suprafata neteda. Este utilizata in principal pentru finisare, ruperea marginilor si nivelare, dar masinile de rectificat de inalta performanta sunt potrivite si pentru alte operatiuni. Se disting mai multe tipuri de masini de rectificat, in principiu in functie de constructia lor. Folosind discul potrivit, puteti ascuti burghie, lame de ferastrau circular, chiar si unelte de strunjire.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare