Aparate de taiat polistiren

  Cod articol 105004011
  Putem livra
  2.399 RON / buc
  Cod articol 105004209
  Putem livra
  2.069 RON / buc
  Cod articol 105000150
  Putem livra
  1.689 RON / buc
  Cod articol 105003459
  Putem livra
  Doar 3 buc. mai avem la acest preț!
  1.629 RON / buc
  • -425 RON VOUCHER
  Cod articol 105000136
  Putem livra
  3.500 RON / buc
  Cod articol 101003900
  Putem livra
  327 RON / buc
  Cod articol 105005104
  Putem livra
  539 RON / buc
  • -225 RON VOUCHER
  Cod articol 105000148
  La comandă
  2.390 RON / buc
  Cod articol 105000137
  Putem livra
  Doar 1 buc. mai avem la acest preț!
  4.690 RON / buc
  Cod articol 105000135
  La comandă
  1.749 RON / buc

Dispozitiv de taiat polistiren, aparat de taiat polistiren: cele mai importante aspecte

Aparatul de taiat polistiren, ne permite sa taiem polistiren cu usurinta si cu mare precizie . Polistirenul este o spuma turnata sub forma de celule albe. Acest material are numeroase avantaje: este usor, rezistent la presiune si izoleaza bine. Are o gama larga de utilizari:

 • Ca material izolator
 • Pentru design interior, decorare
 • Decoratiuni, litere 3D, modele.

Polistirenul este disponibil in foi si placi, cea mai precisa si frumoasa taiere se poate obtine cu ajutorul unei dispozitiv de taiat polistiren.

De ce este necesar utilizarea unei aparat de taiat polistiren?

Daca incercam sa taiem polistirenul cu o lama simpla sau cutit, structura bilelor de spuma poate cauza probleme. Este foarte dificil taierea materialul drept plus ca in timpul procesului de taiere, se genereaza electricitate statica, ceea ce poate face ca bilele din polistiren sa se desprinda cu usurinta. Ghilotina pentru polistiren taie cu o lama incalzita, ceea ce permite o taiere perfecta si precisa.

Lama de taiere incalzita, de obicei, este o sarma incalzita (incandescenta) sau un cutit termic, care nu taie efectiv, ci topeste polistirenul, astfel permitand alunecarea usoara prin materialul dur. Poate taia nu numai drept, ci si forme oblice, curbe sau rotunde. Un alt avantaj este faptul ca nu se produc deseuri sau mizerie. Temperatura de lucru este reglabila la unele masini, astfel incat se pot taia mai multe tipuri de polistiren.

Enumeram doua tipuri de dispozitive de taiat polistiren: 

 • Cuttere manuale pentru polistiren
 • Mese pentru taiat polistiren

Cuttere manuale pentru polistiren

Cutterele manuale pentru polistiren pot fi folosite cu mana libera. Pot fi folosite pentru lucrari mai dificile, pentru decupare de forme mai complexe. Aceste unelte sunt potrivite pentru taieri de profile si forme rotunde. Deseori, sunt prevazute cu o lama semicirculara, care este foarte utila pentru taierea pozitiilor a tevilor si a cablurilor. Cu ajutorul taietorilor de polistiren portabili, te poti lasa in voia creativitatii!

Mese pentru taiat polistiren

Se utilizeaza in principal pentru taierea rapida a materialelor izolante in constructii, la izolarea cladirilor. Dispozitivul este asezat pe podea sau pe masa, se deschide si se poate incepe lucrul. Unghiul de taiere este, de obicei, reglabil pana la 90° si multe dispozitive sunt potrivite si pentru maruntirea materialelor izolante. Sarma incalzita si sinele de ghidare permit taiere rapida a polistirenului. Aparatul este pliabil si usor de transportat.

La ce trebuie sa avem grija, atunci cand cumparam un aparat de taiat polistiren?

 • Merita sa alegem o unealta robusta, fabricata din materiale de calitate, care va rezista mai mult timp. 
 • Aparatele de taiat polistiren pot veni ca accesoriu standard cu  sarma incalzita sau lama termica. Unele taietoare au mai multe lame care pot fi inlocuite usor si rapid. 
 • Atentie la lungimea sarmei sau lamei: lungimea si latimea maxima de taiere, sunt indicate in specificatiile ale produsului. 
 • Viteza de incalzire depinde de puterea instrumentului, astfel incat, daca vrem sa lucram rapid si eficient, merita sa folosim un taietor de polistiren cu putere mai mare.

Sarma de taiere si cutitul termic sunt accesorii uzuale. Pentru proiecte mai mari, cum ar fi izolarea casei, este recomandat cumpararea acestor accesorii sa fie de rezerva.

Sfat: Prin curatarea si indepartarea materialelor ramase pe lama sau sarma de taiere se poate prelungi durata de viata a acesteia. Prin curatare, obtinem si o taiere mai curata.
 

Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare