Masini de gaurit, Bormasina

De ce Zivtool?

Avantaje masini de gaurit, bormasina

Masinile de gaurit sunt utilaje esentiale in atelierele de prelucrare a lemnului, metalului si materialelor de constructie. Acestea sunt concepute pentru a produce gauri precise si constante in diferite materiale, fara a necesita prea mult efort fizic din partea utilizatorului.

Exista o varietate de masini de gaurit disponibile pe piata, fiecare fiind special conceput pentru a indeplini anumite cerinte de prelucrare. De exemplu, masinile de gaurit manuale sunt potrivite pentru lucrari mici si pentru utilizarea in locatii greu accesibile, in timp ce masinile de gaurit de banc sunt adecvate pentru lucrari mai mari si pentru a produce gauri mai precise in diferite unghiuri si directii.

Majoritatea masinilor de gaurit sunt echipate cu o mandrina, care poate fi schimbata pentru a accepta diferite dimensiuni si forme de burghie. In functie de dimensiunea masinii de gaurit, aceasta poate fi alimentata de la o sursa de alimentare electrica sau manuala.

Una dintre caracteristicile importante ale masinilor de gaurit este viteza de rotatie a burghiilor. Aceasta poate fi ajustata pentru a se potrivi cu materialul pe care se lucreaza, precum si cu dimensiunea si forma burghiilor. De exemplu, un burghiu cu viteza mare este ideal pentru gaurirea metalelor, in timp ce un burghiu cu viteza mai mica este mai potrivit pentru prelucrarea lemnului.

De asemenea, masinile de gaurit pot fi echipate cu diverse accesorii, cum ar fi capetele de gaurire, suportii de gaurire si mese de lucru, pentru a creste precizia si versatilitatea acestora.

In concluzie, masinile de gaurit sunt instrumente importante in atelierele de prelucrare si reprezinta o investitie valoroasa pentru orice profesionist sau amator care lucreaza cu lemnul, metalul sau alte materiale de constructie. Cu o gama larga de masini disponibile si cu accesorii adaptate, utilizatorii pot obtine gauri precise si constante intr-o varietate de materiale, fara a depune prea mult efort fizic.

Tipuri de masini de gaurit, bormasini:

Masini de gaurit, surubelnite cu acumulator

Folosite in principal pentru a infige suruburi - in lemn, plastic sau chiar in metale mai moi. Unele tipuri sunt echipate cu un mecanism de schimbare rapida, Surubelnitele de gaurit sunt cele mai comune masini pentru uz casnic.

Masini de gaurit manuala

Un tip de bormasina din ce in ce mai utilizat, in principal din motive de comoditate, deoarece pot fi folosite pentru a gauri cu usurinta in suprafete mai dure. La masinile mai puternice, viteza poate fi reglata.

Masini de gaurit cu percutie

Daca doriti sa gauriti diferite tipuri de zidarie, sa fixati ancore sau dibluri, sau chiar sa insurubati cu un singur aparat, puteti lua in considerare achizitionarea unei masini de gaurit cu percutie, deoarece aceste unelte va permit de obicei sa alegeti intre gaurire, insurubare si gaurire cu ciocanul. Masinile de gaurit cu percutie sunt capabile sa ofere un cuplu mare.

Masini de gaurit cu percutie cu acumulator

Masinile de gaurit cu percutie cu acumulator sunt, de asemenea, excelente pentru gaurirea zidariei. Manopera de calitate combinata cu portabilitatea. Designul de baza este acelasi cu cel al unei masini de gaurit cu percutie conventionale, cu marea diferenta ca sunt alimentate cu baterii, astfel incat pot fi folosite pentru orice lucrare in exterior sau interior fara o sursa de alimentare.

Masini de gaurit cu functie de filetare

Datorita constructiei lor special concepute si construite, aceste masini sunt utilizate in principal pentru gaurirea si curatarea rapida si neintrerupta a filetelor. Capacitatea de a schimba directia de rotatie este o caracteristica esentiala.

Masina de gaurit cu coloana, masina de gaurit cu freza, masina de gaurit radiala

Daca principala dumneavoastra preocupare este de a produce gauri cu diametre exacte de pana la zecimi de milimetru la unghiuri precise, sau chiar gauri cu diametre mari - ceea ce este destul de dificil cu masinile manuale - atunci o masina de gaurit cu coloana poate fi alegerea ideala.

Masina de gaurit cu coloana magnetica

Daca sunteti in cautarea unei unelte pentru lucrari industriale care necesita o munca precisa, exacta, uneori deasupra capului, o masina de gaurit magnetica este solutia potrivita. O masina magnetica cu coloana este utilizata pentru a face gauri cu diametre mari in locuri in care acestea nu pot fi realizate cu o masina de gaurit cu coloana, de exemplu pentru lucrari structurale.

Masini de gaurit unghiulare

Datorita designului lor, acestea permit gaurirea in unghi drept si rasucirea. De obicei, pot fi utilizate in locuri greu accesibile.

Masini de gaurit cu diamant

Daca doriti sa gauriti rapid si eficient materiale mai dure, cum ar fi granitul, betonul armat, portelanul sau marmura, dar fara a sacrifica precizia, ar trebui sa alegeti o masina de gaurit cu diamant.

Care sunt criteriile de alegere a unei masini de gaurit?

Cu un numar tot mai mare de producatori si o gama tot mai larga de optiuni, poate fi adesea dificil sa alegeti intre masinile de gaurit. Dar, raspunzand la intrebarile de mai jos, va poate fi mai usor:

Cat de des va fi folosita masina?

  • Ce material/suprafata dorim sa gaurim?
  • Ar trebui sa cumparam pentru uz casnic in jurul casei sau pentru lucrari profesionale, specializate?
  • Avem nevoie de un cuplu minim?
  • Vrem sa folosim o baterie/unealta compacta sau putem/ vrem sa o conectam la un circuit? (Aceasta din urma ofera de obicei mai multa putere).
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare