Tocatoare de crengi

  Cod articol 101006141
  Putem livra
  2.999 RON / buc
  Cod articol 101006142
  Putem livra
  2.299 RON / buc
  Cod articol 101000541
  Putem livra
  2.219 RON / buc
  Cod articol 101006338
  Putem livra
  Doar 3 buc. mai avem la acest preț!
  1.179 RON / buc
  Cod articol 101602691
  Putem livra
  Doar 2 buc. mai avem la acest preț!
  934 RON / buc
  Cod articol 101602655
  Putem livra
  1.409 RON / buc
  Cod articol 101602690
  Putem livra
  Doar 1 buc. mai avem la acest preț!
  4.809 RON / buc
  Cod articol 101602698
  La comandă
  690 RON / buc
  Cod articol 101000617
  La comandă
  1.759 RON / buc
  Cod articol 101000542
  Putem livra
  Doar 1 buc. mai avem la acest preț!
  1.139 RON / buc
  Cod articol 101000539
  La comandă
  2.219 RON / buc

E o adevarata problema ce sa facem cu deseurile generate din lucrarile de gradinarit. Surplusuri de lemn, crengi taiate sau alte reziduri vegetale ramase din diferite activitati, se pot aduna intr-o gramada uriasa, daca nu ne ocupam cu ele.

In ultima vreme, multi dintre oameni cumpara tocator crengi. Acest lucru se poate datora unor schimbari de lege sau pur si simplu pentru protejarea naturii.

Tocator crengi in functie de scopul de utilizare

In prim pas, este cel mai important sa definesti cu exactitate pentru ce o sa  folosesti aparatul!

Pentru uz casnic Pentru proprietarii de gradini mai mari, nu va fi suficient un tocator crengi care taie la diametru maxim de 4-5 cm, dar o astfel de masinarie poate fi mai mult decat suficient daca ai doar cateva copaci sau mai ales arbusti pe teren. Atunci cand alegi un tocator de crengi in acest scop, domina de obicei pretul sau dimensiunea.

In uz industrial, performanta este principalul obiectiv. Aici, nu mai este vorba doar de operatiuni simple de taiat ramuri de 4-5 cm grosime. Aceste utilaje, de obicei, sunt actionate cu motoare pe benzina, ceea ce le face mai zgomotoase. Cu toate acestea, pentru silvicultura,  productia si prelucrarea lemnului, este esential sa ai un astfel de utilaj.

Tocator crengi: cu cutit sau cilindru?

Daca stim deja in ce zona si pentru ce lucrari vrem sa cumparam un tocator de crengi, putem face selectia. Primul criteriu este principiul de functionare si anume, daca dorim electrica sau pe benzina.  Apoi putem decide daca vrem sa cumparam un tocator cu lama cilindrica sau cutite rotative?

In cazul unui tocator cu roti dintate sau cilindric, roata dintata trage  ramura, iar la tocatoarele cu cutite trebuiau alimentate una cate una, dar modelele mai nos deja trage ramurile singur.

Tocatoarele cu cutite lucreaza relativ repede si la niveluri de putere mai mici pot taia cantitati mai mari de deseuri de gradina!  De asemenea, este important ca produsul final sa fie foarte fin si marunt.

Ocazional, le poate fi mai greu sa se descurce cu crengi proaspete si umede, uneori poate ramane crengi blocate sau intepenite. In astfel de cazuri, este posibil sa fim nevoiti sa indepartam ramurile cu mana sau chiar sa demontam masina pentru a curata. Modele mai noi de tocatoare crengi pot avea functie de schimbare a directiei de rotatie, astfel incat aceasta problema poate fi rezolvata rapid.

Tocatorul cu roti dintate sau cilindric, este potrivit pentru prelucrarea deseurilor verzi mai moi si mai flexibile. In majoritatea cazurilor, nu ne place sa asteptam pana cand o gramada mare de resturi vegetale se usuca, merita sa acordam atentie pentru a cumpara o masina care este conceputa in principiu pentru a taia lemne sau crengi mai verzi fara sa fie uscata.

Concluzie, un tocator cu cutite este o alegere buna pentru deseurile de gradina cu frunze, in timp ce un tocator de crengi cu cilindri este ideal pentru un produs final mai grosier.

Alegerea unui tocator de crengi de calitate

Indiferent ca achizitionezi un aparat electric sau pe benzina, pe termen lung merita sa cumperi tocatoare de crengi mai degraba de la producatori renumiti, decat de la producatori necunoscuti si ieftini. Este posibil sa nu mai poti gasi ulterior piese de schimb pentru un tocator ieftin si "noname".

Producatorii de renume dispun de un serviciu de asistenta/service, astfel incat orice piese de schimb care ar putea fi necesar din cauza unei defectiuni, pot fi inlocuite rapid.

Nu vrem sa influentam pe nimeni, dar daca vrei sa cumperi un tocator de crengi cu motor pe benzina, recomand tocatoarele de crengi cu motor pe benzina Ztrust! De ani de zile au demonstrat ca sunt cei mai buni in acest domeniu cu masini robuste, durabile folosite materiale de calitate si vandute la preturi accesibile!

Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare
Încărcare