Fierastraie de mana

De ce Zivtool?

Fierastraie de manaFierastraiele de mana sunt unelte manuale utilizate pentru taierea lemnului si a altor materiale, precum plasticul sau metalul (in functie de tipul de fierastra). Acestea sunt un instrument versatil si convenabil, disponibile in mai multe variante, in functie de scopul si utilizarea lor. Iata cateva exemple comune de fierastraie de mana:

Fierastrau cu lama dreapta: Este cel mai simplu tip de fierastrau de mana, cu o lama dreapta, denticulata, care poate fi utilizata pentru taierea lemnului, plasticului si a altor materiale similare. Exista variante mai mici, precum fierastraiele de taiere manuala, si variante mai mari, precum ferastraiele cu maner si lama mai lunga, pentru taierea lemnului gros sau a altor materiale mai rezistente.

Fierastrau cu lama de ferastrau: Acestea sunt fierastraie de mana echipate cu o lama speciala, asemanatoare cu cea a unei ferastraie electrice. Acestea pot fi folosite pentru taierea lemnului, a placilor de gips-carton, a plasticului si a altor materiale. Fierastraiele cu lama de ferastrau sunt disponibile in diferite dimensiuni si tipuri de lame, potrivite pentru diverse aplicatii.

Fierastrau japonez: Este un tip traditional de fierastrau cu o lama subtire si denticulata, de origine japoneza. Acesta ofera o taiere precisa si curata, fiind ideal pentru lucrari de tamplarie si alte aplicatii care necesita precizie. Fierastraul japonez este apreciat pentru manevrabilitatea sa si pentru capacitatea de a efectua taieturi fine si complexe.