Masini de insurubat, autofiletanta

De ce Zivtool?

Cand si la ce folosim fiecare tip de masina de insurubat?

O masina de insurubat este o unealta utila pentru a efectua lucrari in casa. Cu toate acestea, este indispensabila si pentru proiecte mai mari, cum ar fi reparatiile auto sau lucrarile de gips-carton.

Masina de insurubat pentru gips-carton

Acestea sunt utilizate in principal in industria constructiilor. O masina de insurubat pentru gips-carton este potrivita pentru instalarea a placilor de gips-carton. Capul reglabil va permite sa reglati adancimea de insurubare, facilitand astfel o munca precisa.

Masini de insurubat unghiulare, cheie cu clichet

Excelenta pentru utilizare atunci cand nu aveti acces la surub, dar si pentru lucrul in spatii inguste. Cheia cu clichet este o unealta excelenta pentru mecanicii auto, profesionistii din domeniul intretinerii si reparatiilor.

Masina de insurubat cu impact

Principiul de functionare al masinii de insurubat cu impact o face o unealta excelenta pentru a introduce si indeparta suruburi mai mari. Datorita cuplului puternic, este potrivita si pentru indepartarea suruburilor blocate.

Cheie dinamometrica cu acumulator

O cheie dinamometrica cu acumulator poate fi utilizata pentru a seta cu precizie cuplul de strangere al unui element de fixare - surub sau piulita. Cheile dinamometrice sunt utilizate de obicei atunci cand este esential sa strangeti cu precizie un surub sau o piulita sau atunci cand slabiti un surub strans.

Cum sa alegem o masina de insurubat?

Scopul principal al unei masini de insurubat este de a facilita introducerea si slabirea suruburilor, gaurirea diferitelor suprafete, fixarea ancorelor. Cu toate acestea, conteaza foarte mult calibrul si frecventa de lucru pe care o cautati. Asadar, mai intai de toate, sa ne lamurim daca va fi folosita masina pentru uz casnic, pentru cateva lucrari mici sau pentru lucrari permanente, legate de constructii. Odata facut acest lucru, urmatoarele 4 aspecte trebuie luate in considerare atunci cand alegeti o unealta.

  • Cuplu: Cu cat este mai mare lucrarea pe care urmeaza sa o faceti, cu atat mai mare este cuplul pe care ar trebui sa il folositi. Cuplul garanteaza rezistenta sculei. Pentru indepartarea suruburilor mici, 10-15 Nm (Newton metri) pot fi suficienti, dar pentru reparatii auto in care trebuie indepartati suruburi blocate, poate fi nevoie de pana la 90-110 Nm.
  • Acumulator: Daca stiti ca veti lucra la lucrari mai lungi, in care nu exista timp si nici posibilitatea de a sta la ralanti - adica o incarcare indelungata a bateriei - atunci sunt de preferat bateriile cu un volum mare de amperi-ora (Ah). De asemenea, acordati atentie incarcatorului de baterii pe care il utilizati. Pentru surubelnitele mai simple si mai putin performante, un timp de incarcare de 3 ore este ideal, dar pentru masinile destinate lucrarilor profesionale, este de asteptat un timp de incarcare de 30-60 de minute.  
  • Greutatea: desigur, greutatea masinii este, de asemenea, un factor determinant, mai ales daca este achizitionata pentru o utilizare constanta, zilnica. Cu toate acestea, este important de retinut ca, pe masura ce performantele unei masini de insurubat se imbunatatesc, la fel se intampla si cu greutatea acesteia, astfel incat confortul ar putea fi nevoit sa treaca in plan secundar in unele cazuri.
  • Dimensiune: Cat de enervant e, de exemplu, cand imbinati structuri, aparatul nu ar incapea in spatiul in care ati dori sa il folositi. De aceea, daca sunteti in cautarea unei surubelnite pentru utilizare continua, este indicat sa va ganditi la posibilele zone de lucru.

Prin urmare, consideratiile de mai sus ar trebui sa faciliteze alegerea surubelnitei potrivite. In primul rand, este important sa stiti ce fel de lucrari doriti sa faceti, in ce zona si cat de des.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare