Pompe periferice

De ce Zivtool?

Pompe periferica

Pompele periferice sunt tipuri de pompe utilizate in principal pentru a transfera lichide in aplicatii rezidentiale si industriale. Acestea sunt denumite "periferice" deoarece sunt proiectate sa functioneze in jurul periferiei unui sistem de conducte, in loc sa fie integrate intr-un sistem centralizat.

Pompele periferice utilizeaza o roata cu palete in forma de ventilator pentru a crea un vid care trage lichidul in interiorul pompei si apoi il impinge inainte. Acestea sunt pompe cu turbina radiala si sunt caracterizate prin dimensiuni compacte, usurinta in utilizare si costuri relativ scazute. De obicei, pompele periferice sunt utilizate pentru transferul apei curate sau a lichidelor similare apei, cu o vascozitate scazuta.

Unul dintre avantajele pompei periferice este ca acestea pot genera presiuni ridicate, ceea ce le face potrivite pentru utilizare in aplicatii in care este necesara o presiune mai mare, cum ar fi alimentarea cu apa in cladiri sau irigarea gradinilor. Totusi, ele au o eficienta mai mica in comparatie cu alte tipuri de pompe, cum ar fi pompele centrifugale.

Este important de mentionat ca pompele periferice nu sunt potrivite pentru transferul de lichide corozive sau cu particule solide in suspensie, deoarece acestea pot afecta functionarea rotii cu palete si pot cauza blocarea sau deteriorarea pompei.

In concluzie, pompele periferice sunt pompe cu turbina radiala, utilizate in principal pentru transferul apei curate sau a lichidelor similare apei in aplicatii rezidentiale si industriale.
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare