Pompe centrifugale

De ce Zivtool?

 

Pompe centrifugala

 

O pompa centrifuga este un dispozitiv mecanic utilizat pentru a transfera lichide sau a le pompa dintr-un loc in altul. Este una dintre cele mai comune si utilizate tipuri de pompe in industrie si in aplicatiile de uz casnic.

Functionarea unei pompe centrifuge se bazeaza pe principiul fortelor centrifuge generate de rotatia unui rotor. Aceste pompe au o carcasa in forma de voluta sau de carcasa cu palete. In interiorul carcasei se gaseste un rotor cu palete sau un impulsor, care este conectat la un arbore si este antrenat de un motor. Cand rotorul se roteste, lichidul este introdus in carcasa pompei prin admisiune si este accelerat catre periferie datorita actiunii fortelor centrifuge generate de rotatia rotorului.

Aceasta accelerare a lichidului face ca presiunea sa creasca si permite transferul sau pomparea lichidului catre o alta zona sau sistem. In general, pompele centrifuge sunt concepute pentru a transfera lichide curate sau lichide care contin particule solide de dimensiuni mici.

Pompele centrifuge sunt folosite intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in industria petroliera, chimica, alimentara si in sistemele de alimentare cu apa. Ele pot fi utilizate pentru a pompa apa, uleiuri, produse chimice, suspensii si multe alte lichide.

Exista diferite tipuri si variante de pompe centrifuge, inclusiv pompe centrifuge orizontale si verticale, cu un singur sau mai multe etaje, cu aspiratie axiala sau radiala, in functie de cerintele specifice ale aplicatiei. De asemenea, pompele centrifuge pot varia in functie de capacitatea lor de pompare, presiunea de lucru si caracteristicile de constructie.

Este important sa se ia in considerare specificatiile si cerintele sistemului inainte de a alege o pompa centrifuga, pentru a asigura o performanta optima si o selectie corespunzatoare a modelului potrivit.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare