Fierastrau

Utilizarea motoferăstraielor electrice sau cu acumulatori și a drujbelor a devenit indispensabilă în agricultură, silvicultură și chiar în construcții. Există un număr din ce în ce mai mare de tipuri, care se disting în principal prin domeniul lor de aplicare, putere și greutate.

Categorizarea ferăstraielor

În funcție de puterea motorului, ferăstraiele pot fi împărțite în următoarele trei categorii:

Categoria Hobby: Alegeți de aici dacă sunteți în căutarea uneltei potrivite pentru grădinărit acasă, pentru lucrări simple în jurul casei. Fie că este vorba de tăierea de crengi mici sau de bucăți mici de lemn, capacitatea maximă a motorului de 50 cm³ ar trebui să fie suficientă.

Categoria semi-profesională: ferăstraiele din această categorie pot fi utilizate pentru lucrări mai serioase în construcții și în silvicultură. Capacitatea motorului variază între 50 și 70 cm³.

Categoria profesională: motoare de peste 70 cm³. Cele mai puternice și mai fiabile ferăstraie sunt incluse aici.

Tipuri de ferăstrău

Tipurile de ferăstraie pot fi distinse în funcție de diferitele lor utilizări. Există modele care sunt destinate în primul rând tăierii lemnului și modele care pot fi utilizate și pentru tăierea metalelor. Să ne uităm la acestea.

Fierestrau circular stational si dabitator

Capul înclinabil vă permite să reglați unghiul de tăiere pentru a asigura o tăiere precisă. Poate fi utilizat pentru tăierea plasticului, lemnului și metalului.

Fierastrau vertical pentru decupat gips carton

Datorită numelui său, este recomandat în principal pentru tăierea și zgârierea plăcilor de gips-carton. Oferă o tăiere precisă la dimensiune.

Fierestrau circular

Acesta permite o tăiere dreaptă și curată. Cel mai adesea utilizat în proiecte de construcții și renovare, poate lucra și cu lemn, plastic sau chiar materiale metalice.

Fierestrau cu lant

Motoferăstraiele sunt disponibile atât în versiunea pe benzină, cât și în cea electrică. Avantajul unui motoferăstrău electric este că este de obicei mai ușor, mai puțin zgomotos și nu necesită o sursă de alimentare. Cele pe benzină sunt mai grele, dar puterea lor mai mare înseamnă că pot tăia bușteni mai largi.

Fierestrau sabie

A szablyafűrészeket használhatjuk különböző formák kivágására is, így az eltérő méretű nyílásoknál lehet nagy segítségünkre. Vágjunk vele vaslemezeket, fát vagy műanyagot.

Fierestrau cu banda

Este cel mai frecvent utilizat pentru a tăia și dimensiona lemnul, dar poate fi folosit și pentru metal, beton sau alte materiale.

Fierestrau vertical

Dacă doriți să tăiați forme diferite, ar trebui să luați în considerare cumpărarea unui fierăstrău cu dinți care alternează între stânga și dreapta. Acestea sunt utilizate cel mai adesea pentru tăierea metalului și a lemnului.