Fierastraie circulare electrice

De ce Zivtool?

La ce folosim un fierastrau circular electric

Un fierastrau circular electric este o unealta puternica si versatila utilizata in principal pentru taierea lemnului, dar poate fi utilizat si pentru alte materiale, cum ar fi plasticul sau metalele non-feroase. Acesta este echipat cu un disc circular cu dinti taiosi, care se roteste rapid pentru a taia materialul.

Iata cateva dintre utilizarile comune ale unui fierastrau circular electric:

 • Taierea lemnului: Este cea mai obisnuita utilizare a fierastraului circular electric. Poate fi folosit pentru taierea panourilor de lemn, a placilor de PAL sau MDF, a scandurilor sau a altor materiale lemnoase. Este adesea folosit in constructii si in proiecte de tamplarie.
 • Taierea materialului plastic: Un fierastrau circular electric poate fi utilizat si pentru taierea plasticului, cum ar fi PVC sau acrilic. Este important sa utilizati discul potrivit pentru a evita deteriorarea materialului si pentru a obtine o taiere curata.
 • Taierea metalelor neferoase: Cu un disc special pentru metale non-feroase, fierastraul circular electric poate fi folosit pentru taierea aluminiului, cuprului sau a altor metale moi. Este important sa se utilizeze discul adecvat si sa se ia in considerare viteza si presiunea de taiere corespunzatoare.
 • Taierea placilor de gips-carton: Un fierastrau circular electric poate fi utilizat pentru a taia placi de gips-carton in constructii sau renovari. Se utilizeaza adesea pentru a crea taieturi precise pentru prize, intrerupatoare sau pentru taierea marginilor drepte ale placilor.
 • Taierea placilor de furnir: Datorita latimii reduse a discului, fierastraul circular electric poate fi utilizat pentru a taia placi subtiri de furnir. Acest lucru este util in proiecte de tamplarie sau pentru repararea mobilei.

Utilizarea corecta a unui fierastrau circular electric

Utilizarea corecta a unui fierastrau circular electric este cruciala pentru a asigura atat siguranta dumneavoastra, cat si rezultatele bune de taiere. Iata cateva sfaturi pentru a utiliza corect un fierastrau circular electric:

 • Selectati discul potrivit: Asigurati-va ca alegeti un disc adecvat pentru materialul pe care doriti sa-l taiati. Exista discuri specifice pentru lemn, plastic, metale neferoase etc. Utilizarea unui disc nepotrivit poate duce la rezultate slabe de taiere si poate pune in pericol siguranta.
 • Asigurati-va ca fierastraul este oprit si deconectat de la sursa de alimentare inainte de a face orice ajustari sau schimbari de disc. Este important sa respectati intotdeauna instructiunile producatorului pentru siguranta si sa lucrati numai cu fierastraul oprit si deconectat.
 • Echipament de protectie personala: Imbracati intotdeauna echipamentul de protectie adecvat. Ochelarii de protectie va vor proteja ochii de bucati de material sau de praf. Manusile si casca de protectie pot fi, de asemenea, recomandate pentru anumite aplicatii.
 • Stabiliti reglajele corecte: Asigurati-va ca reglajele de adancime si unghi sunt potrivite pentru taierea dorita. Cititi manualul fierastraului pentru a intelege cum sa setati corect aceste reglaje.
 • Pregatiti materialul: Fixati ferm materialul pe o suprafata stabila sau utilizati un dispozitiv de fixare adecvat. Asigurati-va ca materialul este pozitionat corect pentru a evita taieturi inexacte sau periculoase.
 • Mentineti un control ferm: Atunci cand taiati, tineti cu fermitate si control fierastraul. Folositi ambele maini pentru a directiona fierastraul in timpul taierii si exercitati o presiune constanta, dar nu excesiva.
 • Respectati directia de taiere: Urmariti intotdeauna directia de taiere indicata de sageata de pe disc. Taierea impotriva directiei de rotatie a discului poate fi periculoasa si poate duce la accidente.
 • Faceti taieturi curate si lente: Evitati fortarea fierastraului prin material. Efectuati taieturi lente si constante, permitand discului sa taie eficient si in siguranta.
 • Asigurati-va ca discul se opreste complet inainte de a pune fierastraul jos. Nu va grabiti sa mutati fiera
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare