Fierastraie circulare cu acumulator

De ce Zivtool?

Avantajele fierastraului circular cu acumulator

Fierastraul circular cu acumulator, cunoscut si sub denumirea de fierastrau circular fara fir, prezinta unele avantaje semnificative fata de fierastraiele circulare cu cablu alimentate de la reteaua electrica. Iata cateva dintre avantajele fierastraului circular cu acumulator:

 • Portabilitate: Unul dintre principalele avantaje ale unui fierastrau circular cu acumulator este portabilitatea sa. Fiind alimentat de un acumulator, nu este nevoie de o sursa de alimentare fixa, permitandu-va sa lucrati in locuri fara acces la priza de curent sau sa va deplasati liber in timpul lucrului.
 • Mobilitate in locul de munca: Fierastraul circular cu acumulator va permite sa va miscati liber in jurul locului de munca si sa taiati diferite piese sau materiale fara a fi restrictionat de un cablu electric. Aceasta faciliteaza lucrul in zone inguste sau dificil accesibile.
 • Confort si manevrabilitate: Datorita absentei cablului electric, fierastraul circular cu acumulator ofera o manevrabilitate mai mare si o libertate de miscare. Nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu cablul care se incurca sau limiteaza raza de actiune.
 • Siguranta: Fierastraul circular cu acumulator elimina riscul de a taia accidental cablul electric in timpul lucrului. De asemenea, nu exista pericolul de a se impiedica sau de a se incurca in cablul de alimentare, reducand riscul de accidente.
 • Flexibilitatea locului de munca: Fara necesitatea de a fi conectat la o priza, fierastraul circular cu acumulator poate fi folosit in diverse medii si in proiecte in aer liber, cum ar fi constructia sau tamplaria in santiere.
 • Performanta imbunatatita: Cu avansarea tehnologiei acumulatorilor, fierastraiele circulare cu acumulator ofera acum o performanta tot mai buna si o durata de functionare mai lunga. Acumulatorii puternici si de inalta capacitate permit taierea eficienta a unor materiale mai dure si mai rezistente.
 • Economie de timp: Fierastraul circular cu acumulator permite inceperea lucrului rapid si fara a fi nevoie sa setati cablul de alimentare sau sa gasiti o priza. De asemenea, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu incurcarea cablului in timpul lucrului, economisind astfel timp pretios.

Este important de mentionat ca, in ciuda avantajelor sale, fierastraul circular cu acumulator poate avea o autonomie limitata in functie de capacitatea acumulatorului, iar timpul de incarcare poate fi necesar inainte de a continua lucrul.

Conceptii gresite despre fierastraiele circulare cu acumulator

Exista cateva conceptii gresite comune despre fierastraiele circulare cu acumulator. Iata cateva dintre ele:

 • Slaba putere si performanta: Unii oameni cred ca fierastraiele circulare cu acumulator au o putere si o performanta inferioare in comparatie cu cele cu cablu alimentate de la reteaua electrica. Cu toate acestea, tehnologia acumulatorilor a avansat semnificativ, iar modelele moderne de fierastraie circulare cu acumulator ofera o putere si o performanta comparabile cu cele alimentate de la retea.
 • Durata de functionare scurta: O alta conceptie gresita este ca fierastraiele circulare cu acumulator au o durata de functionare scurta si ca acumulatorii se descarca rapid. In realitate, exista acumulatori de inalta capacitate disponibili pe piata, care pot asigura o durata de functionare suficienta pentru multe aplicatii. De asemenea, puteti achizitiona acumulatori suplimentari pentru a avea un timp de functionare prelungit.
 • Incarcare dificila sau prelungita: Unele persoane considera ca incarcarea acumulatorilor este complicata sau ca dureaza mult timp. Cu toate acestea, majoritatea fierastrailor circulare cu acumulator sunt livrate cu incarcatoare rapide si eficiente, care permit incarcarea rapida a acumulatorilor intr-un timp rezonabil. De asemenea, unele modele pot fi utilizate cu acumulatori interschimbabili, astfel incat puteti continua lucrul cu un acumulator incarcat in timp ce incarcati celalalt.
 • Lipsa puterii pentru taieri dificile: Exista uneori ideea ca fierastraiele circulare cu acumulator nu sunt suficient de puternice pentru a taia materiale dure sau groase. Cu toate acestea, modelele avansate de fierastraie circulara cu acumulator sunt concepute cu motoare puternice si discuri de inalta calitate, care permit taierea eficienta a unei game variate de materiale, inclusiv lemn gros sau chiar metale.

Tipuri de fierastraie circulare cu acumulator

Exista mai multe tipuri de fierastraie circulare cu acumulator disponibile pe piata, fiecare cu caracteristici si aplicatii specifice. Iata cateva dintre tipurile comune de fierastraie circulare cu acumulator:

 • Fierastrau circular compact: Acestea sunt modele mici si usoare, concepute pentru lucrari de taiere mai usoare si de precizie. Sunt ideale pentru proiecte de tamplarie fina, taierea parchetului sau a placilor subtiri de lemn.
 • Fierastrau circular cu lama pe partea stanga: Acestea sunt modele in care lama de taiere este amplasata pe partea stanga a unitatii. Aceasta configuratie este preferata de stangaci sau de cei care doresc o vizibilitate mai buna a liniei de taiere.
 • Fierastrau circular cu lama pe partea dreapta: Acestea sunt modele in care lama de taiere este amplasata pe partea dreapta a unitatii. Acest tip de fierastrau circular este cel mai comun si este utilizat in majoritatea aplicatiilor generale de taiere.
 • Fierastrau circular cu ghidaj laser: Unele modele de fierastraie circulare cu acumulator sunt echipate cu un ghidaj laser care proiecteaza o linie vizibila pe suprafata materialului, ajutand la obtinerea unor taieturi precise si drepte.
 • Fierastrau circular cu functie de inclinare: Aceste modele permit inclinarea lamei de taiere intr-un unghi ajustabil. Acest lucru este util pentru taierea in unghiuri precum taierea in diagonala sau pentru crearea de taieturi inclinare in materiale.
 • Fierastrau circular cu functie de adancime de taiere reglabila: Unele modele de fierastraie circulare cu acumulator permit reglarea adancimii de taiere. Aceasta este o caracteristica utila pentru a obtine taieturi variate, de la taieturi superficiale pana la taieturi mai adanci.
 • Fierastrau circular cu acumulator interschimbabil: Unele fierastraie circulare cu acumulator sunt concepute cu acumulatori interschimbabili, permitandu-va sa utilizati un acumulator incarcat in timp ce incarcati celalalt. Acest lucru va permite sa continuati lucrul fara intrerupere si sa obtineti un timp de functionare mai lung.
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare