Drujbe, fierastraie cu lant

De ce Zivtool?

Cum alegem o drujba, fierastrau cu lant?

Cand alegeti o drujba (fierastrau cu lant), exista cativa factori importanti de luat in considerare pentru a asigura ca achizitionati un model potrivit pentru nevoile dvs. Iata cateva aspecte de avut in vedere:

 • Putere si performanta: Verificati puterea motorului drujbei, exprimata in cai putere (CP) sau in kilowatti (kW). Cu cat motorul are o putere mai mare, cu atat drujba va fi mai capabila sa faca fata sarcinilor de taiere mai dificile. Asigurati-va ca puterea drujbei este adecvata pentru tipul de taiere pe care intentionati sa-l faceti.
 • Lungimea sinei si a lantului: Lungimea sinei si a lantului determina adancimea maxima de taiere pe care o poate realiza drujba. Luati in considerare grosimea materialului pe care intentionati sa-l taiati si asigurati-va ca lungimea sinei si a lantului sunt suficiente pentru a face fata acelei grosimi.
 • Greutate si ergonomie: Drujbele pot avea greutati diferite, iar acest aspect este important deoarece va va afecta confortul in timpul lucrului. Alegeti o drujba care este usoara si care are un design ergonomic pentru a va permite sa o manevrati cu usurinta si sa reduceti oboseala in timpul lucrului indelungat.
 • Sistem de pornire: Verificati sistemul de pornire al drujbei. Majoritatea drujbelor moderne au un sistem de pornire usor si rapid, cum ar fi un starter electronic sau un starter cu tragere usoara, care faciliteaza pornirea motorului.
 • Caracteristici de siguranta: Asigurati-va ca drujba este echipata cu caracteristici de siguranta, cum ar fi un franghier de lant pentru oprirea rapida a lantului in caz de pericol, un sistem anti-vibratii pentru a reduce impactul asupra mainilor si a bratelor, si un sistem de lubrifiere automata a lantului pentru a mentine lantul bine ungere si a preveni supraincalzirea.
 • Accesorii si piese de schimb: Verificati disponibilitatea accesoriilor si a pieselor de schimb pentru modelul de drujba pe care il alegeti. Asigurati-va ca puteti gasi lanturi de schimb, sine suplimentare sau alte accesorii necesare pentru intretinerea si utilizarea corespunzatoare a drujbei.
 • Recenzii si feedback: Cititi recenziile si parerile altor utilizatori despre drujba pe care o luati in considerare. Aflati despre experientele lor si despre fiabilitatea si performanta produsului.
 • Buget: Stabiliti un buget inainte de a face achizitia si comparati diverse modele pentru a gasi cel mai bun raport calitate-pret.

Utilizarea unui fierastrau cu lant (drujba) in siguranta maxima

 • Utilizarea unui fierastrau cu lant (drujba) in siguranta maxima este esentiala pentru a preveni accidentele si pentru a va proteja pe dumneavoastra si pe cei din jur. Iata cateva sfaturi pentru a utiliza o drujba in siguranta:
 • Echipament de protectie personala: Purtati intotdeauna echipamentul de protectie adecvat in timpul utilizarii drujbei. Acesta poate include casca de protectie cu viziera sau ochelari de protectie, casca antifon sau dopuri de urechi, manusi rezistente la taiere, pantaloni rezistenti la taiere, cizme de protectie si vesta de protectie.
 • Pregatirea terenului: Asigurati-va ca zona de lucru este curata si libera de obstacole. Indepartati orice resturi de lemn, pietre sau alte obiecte care ar putea interfera cu taierea sau ar putea provoca accidente.
 • Verificarea drujbei: Inainte de a utiliza drujba, verificati starea acesteia. Asigurati-va ca lama si lantul sunt bine intarite, sistemul de franare a lantului functioneaza corect, lantul este bine intins si bine uns cu ulei de lant. Verificati si functionarea corecta a sistemului de pornire si a tuturor comenzilor si butoanelor.
 • Manipulare corecta: Tineti drujba ferm si cu ambele maini in timpul taierii. Asigurati-va ca aveti o pozitie stabila si echilibrata in timpul utilizarii. Nu taiati niciodata deasupra nivelului umarului.
 • Atentie la taiere: Fiti atent la directia de taiere a lantului si asigurati-va ca lama nu se prinde in material. Nu apasati excesiv drujba in material, lasati-o sa-si faca treaba cu ajutorul propriei greutati.
 • Feriti-va de contratul drujbei: Contratul drujbei apare atunci cand varful lantului intra in contact cu un obstacol si impinge drujba inapoi in directia dumneavoastra. Fiti pregatit si reactionati imediat, eliberand imediat acceleratia si tinand ferm drujba.
 • Mentinerea unei distante sigure: Asigurati-va ca aveti o distanta sigura fata de alte persoane din jurul dumneavoastra. Nu utilizati drujba in apropierea altor persoane sau animale.
 • Incetinirea si oprirea in siguranta: Atunci cand terminati taierea, incetiniti treptat motorul drujbei inainte de a o opri complet. Asigurati-va ca lama si lantul s-au oprit complet inainte de a va deplasa drujba sau de a o pune jos.
 • Intretinere regulata: Efectuati intretinerea regulata a drujbei conform instructiunilor producatorului. Curatati si lubrifiati lantul si lama, verificati si strangeti suruburile si piulitele, si inlocuiti piesele uzate sau deteriorate.
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare