Rindele

  Disponibil: 3 buc
  In stoc
  1.609 Lei /buc

De ce Zivtool?

Tipuri de cutite rindele

Exista mai multe tipuri de cutite utilizate in rindele, fiecare cu caracteristici specifice si scopuri diferite. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de cutite pentru rindele:

 • Cutite drepte: Acestea sunt cutite cu o margine dreapta si sunt utilizate pentru rindeluirea suprafetelor plane. Ele sunt ideale pentru indepartarea stratului superficial si obtinerea unei suprafete netede.
 • Cutite cu profil inversat (cutite cu canal): Aceste cutite au o margine curba in forma de canal si sunt utilizate pentru a crea caneluri sau profiluri decorative in lemn. Ele pot fi folosite pentru a realiza diverse modele, cum ar fi caneluri, nervuri sau alte forme complexe.
 • Cutite cu profil drept: Aceste cutite au o margine cu un profil specific, cum ar fi o margine dreapta cu un mic unghi de inclinare. Ele sunt utilizate pentru a crea profile simple, cum ar fi margini rotunjite sau santuri drepte in lemn.
 • Cutite cu profil inversat (cutite de limba si canelura): Aceste cutite sunt utilizate pentru a crea imbinari de limba si canelura, folosite adesea in asamblarea mobilei sau a altor articole din lemn. Un cutit este utilizat pentru a crea o limba pe o latura a piesei de lemn, in timp ce celalalt cutit creeaza o canelura pe latura opusa, permitandu-le sa se potriveasca perfect.
 • Cutite pentru rindeluirea grosiera: Aceste cutite au o taietura mai adanca si sunt utilizate pentru indepartarea rapida a cantitatilor mari de material. Ele sunt eficiente in prelucrarea initiala a lemnului brut sau in indepartarea stratului gros de lac sau vopsea.
 • Cutite pentru finisaj: Aceste cutite au o taietura fina si sunt utilizate pentru obtinerea unei suprafete foarte netede si uniforme. Ele sunt ideale pentru prelucrarea finala si obtinerea unui finisaj de inalta calitate.

La ce folosim un rindea

Rindeaua este un utilaj utilizat pentru a prelucra si netezi suprafetele lemnului sau ale altor materiale. Acesta poate fi folosit intr-o varietate de aplicatii si are mai multe scopuri. Iata cateva utilizari comune ale rindelei:

 • Rindeluirea suprafetelor: Rindeaua este folosita pentru a indeparta stratul superficial al lemnului, astfel incat sa obtineti o suprafata neteda si uniforma. Este utila in prelucrarea initiala a lemnului brut sau pentru indepartarea imperfectiunilor, cum ar fi cioburile, fisurile sau urmele de vopsea.
 • Rindeluirea laturilor: Rindeaua poate fi utilizata pentru a netezi si a uniformiza laturile pieselor de lemn, cum ar fi placile sau barnele. Aceasta asigura o imbinare corecta si precisa a pieselor atunci cand construiti mobilier sau alte articole din lemn.
 • Modelare si profilare: Rindeaua poate fi utilizata pentru a crea profiluri decorative sau modele in lemn. Cu ajutorul cutitelor adecvate, puteti crea caneluri, nervuri, borduri sau alte detalii decorative in lemn, conferindu-i astfel un aspect distinctiv si estetic.
 • Redimensionare si indreptare: Rindeaua poate fi folosita pentru a redimensiona si a indrepta piesele de lemn, ajustandu-le grosimea sau latimea. Acest lucru este util atunci cand doriti sa obtineti piese de dimensiuni uniforme sau sa indreptati materialul deformate.
 • Finisare si pregatire pentru finisaj: Rindeaua este utila in pregatirea suprafetelor de lemn pentru finisare. Prin indepartarea stratului superficial si netezirea suprafetei, se obtine o baza uniforma si pregatita pentru aplicarea lacului, a vopselei sau a altor tratamente de finisare.

Este important sa utilizati rindeaua cu precautie si sa respectati masurile de siguranta. Asigurati-va ca urmati instructiunile producatorului in ceea ce priveste ajustarea, utilizarea si intretinerea rindelei. Utilizati echipament de protectie adecvat, cum ar fi ochelari de protectie si manusi, pentru a va proteja in timpul utilizarii rindelei.

 

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare