Motofierastraie

De ce Zivtool?

Motofierastrau sau fierastrau cu lant pe benzina sau drujba pe benzina

Un motofierastrau, cunoscut si sub numele de fierastrau cu lant pe benzina, este o unelta motorizata folosita pentru taierea lemnului. Acesta utilizeaza un motor pe benzina pentru a propulsa un lant cu dinti ascutiti, care taie prin lemn intr-un mod eficient. Iata cateva caracteristici si avantaje ale motofierastraului:

 • Putere si performanta: Motofierastraul pe benzina ofera o putere mare si poate taia prin lemn gros si dur. Motorul pe benzina ofera o putere mai mare in comparatie cu modelele electrice, facandu-l potrivit pentru lucrari intensive si taierea arborilor mari.
 • Portabilitate: Motofierastraul pe benzina nu necesita o sursa de curent electric, ceea ce il face portabil si usor de utilizat in zonele in care nu exista alimentare electrica disponibila. Nu sunteti restrictionat de cabluri sau prize de curent, permitandu-va sa lucrati in diferite locatii.
 • Flexibilitate: Motofierastraul pe benzina ofera o mare flexibilitate in ceea ce priveste deplasarea si taierea. Nu sunteti limitat de lungimea cablului sau de distanta fata de o sursa de alimentare, permitandu-va sa taiati lemn in diferite locuri si unghiuri.
 • Durabilitate: Motofierastraul pe benzina este construit pentru a face fata lucrarilor grele si continue. Este conceput pentru a rezista la uzura si poate taia prin lemn dur si rezistent fara probleme.
 • Taiere eficienta: Motofierastraul pe benzina este echipat cu un lant cu dinti ascutiti, care taie prin lemn cu usurinta si eficienta. Puteti ajusta adancimea si unghiul de taiere pentru a obtine rezultate precise si profesionale.
 • Versatilitate: Motofierastraul pe benzina poate fi utilizat pentru o gama larga de aplicatii, inclusiv taierea lemnului de constructie, taierea lemnului pentru foc, taierea copacilor si ingrijirea arborilor.
 • Mobilitate si accesibilitate: Datorita designului portabil si usor de manevrat, motofierastraul pe benzina va permite sa taiati lemn in zone greu accesibile sau inaltimi mai mari, asigurand o mai mare flexibilitate in lucrarile dvs.

Este important sa respectati intotdeauna instructiunile de utilizare si siguranta ale producatorului si sa purtati echipament de protectie adecvat in timpul utilizarii unui motofierastrau pe benzina.

Intretinerea motofierastraului

Intretinerea corespunzatoare a unui motofierastrau este esentiala pentru a-i asigura performanta optima si o durata de viata lunga. Iata cateva sfaturi pentru intretinerea motofierastraului:

 • Incalzirea si racirea: Respectati instructiunile producatorului privind incalzirea si racirea motofierastraului inainte si dupa utilizare. Asigurati-va ca il porniti si il opriti in mod corespunzator pentru a evita deteriorarea motorului.
 • Schimbarea uleiului: Verificati si schimbati uleiul motorului conform recomandarilor producatorului. Uleiul motor trebuie inlocuit in mod regulat pentru a mentine lubrifierea optima si a preveni uzura prematura a componentelor.
 • Curatarea: Dupa fiecare utilizare, curatati motofierastraul de resturi de lemn, reziduuri de ulei si alte impuritati. Utilizati o perie sau o carpa pentru a curata lama, carcasa si filtrele de aer si combustibil. Asigurati-va ca motoarele de racire si alte deschideri sunt curate si lipsite de resturi.
 • Verificarea lantului si latimea ghidajului: Verificati starea lantului si a ghidajului inainte de fiecare utilizare. Asigurati-va ca lantul este ascutit si tensionat corespunzator. Daca lantul este uzat sau deteriorat, inlocuiti-l cu unul nou. Reglati latimea ghidajului conform specificatiilor producatorului.
 • Inlocuirea bujiilor si a filtrelor: Inlocuiti bujiile si filtrele de aer si combustibil in conformitate cu programul de intretinere recomandat de producator. Bujiile uzate pot afecta performanta motorului, iar filtrele murdare pot restrictiona fluxul de aer si combustibil.
 • Verificarea sistemului de aprindere: Verificati sistemul de aprindere si cablurile de bujie pentru a se asigura ca sunt in stare buna de functionare. Curatati sau inlocuiti capacele deteriorate sau murdare.
 • Depozitare adecvata: Depozitati motofierastraul intr-un loc uscat si protejat de umiditate si praf. Asigurati-va ca este depozitat in pozitie verticala si intr-un loc in care nu va fi expus la umezeala sau temperaturi extreme.

Este important sa urmati intotdeauna instructiunile specifice ale producatorului pentru intretinerea motofierastraului dvs. si sa acordati atentie regulata pentru a mentine uneltele in stare buna de functionare si siguranta.

Incarcare
Incarcare
Incarcare