Teodolit

  • - 150 Lei voucher

  La comandă
  5.023 RON /buc
  • - 200 Lei voucher

  La comandă
  5.585 RON /buc
  • - 175 Lei voucher

  La comandă
  5.304 RON /buc
  • - 750 Lei voucher

  La comandă
  5.549 RON /buc

De ce Zivtool?

Teodolit


Un teodolit este un instrument de masura folosit in topografie si inginerie civila pentru a masura unghiurile orizontale si verticale. Acesta este utilizat in principal pentru determinarea directiilor, inclinarilor si unghiurilor in lucrari de constructii, nivelare teren, cartografie si alte aplicatii de masurare geodezica.

Un teodolit traditional este compus dintr-un tub de observare (telescop), un sistem de masurare al unghiurilor (limba sau cerc orizontal si limba sau cerc vertical), o plumba optica si un nivel cu bule. Telescopul poate fi rotit in jurul axei orizontale (azimut) si a axei verticale (zenit), permitand masurarea unghiurilor in diferite directii.

Teodolitele moderne sunt adesea digitale si pot avea caracteristici avansate, cum ar fi afisaje digitale pentru unghiuri, inregistrarea datelor, conectivitate la calculator sau dispozitive externe, precum si posibilitatea de a efectua masuratori automate si inregistrari mai precise.

Utilizarea unui teodolit implica stabilirea acestuia pe un trepied si nivelarea instrumentului folosind nivelurile cu bule. Apoi, telescopul este indreptat catre punctele sau obiectele de interes, iar unghiurile orizontale si verticale sunt masurate cu ajutorul dispozitivelor de masurare corespunzatoare.

Teodolitele sunt esentiale in masuratorile topografice si de constructie, fiind folosite pentru a stabili puncte de control, pentru a masura distante, inaltimi, unghiuri si directii, precum si pentru a crea harti, planuri si profiluri detaliate ale terenului sau structurilor."
 

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare