Slefuitoare cu vibratii, slefuitoare delta

De ce Zivtool?

Slefuitoare cu vibratii

Asemanatoare cu slefuitoarele cu banda, acestea au o baza patrata si sunt, utilizate pentru a indeparta stratul de pe suprafete mari, adica pentru slefuire. Ele pot indeparta in mod fiabil si straturi de vopsea mai groase sau mai vechi, pe langa slefuirea suprafetei, dar viteza lor de indepartare este mai lenta decat cea a slefuitoarelor cu banda, asa ca sunt utilizate de obicei atunci cand nu este necesara indepartarea intregului strat, ci mai degraba pentru un tratament mai rapid, pentru netezirea suprafetei.

Slefuitoare Delta

Slefuitoarele delta isi trag numele de la faptul ca suprafata lor de slefuire are forma unui triunghi (delta). Ele sunt potrivite in special pentru lucrul delicat, astfel incat pot fi folosite pentru netezirea si indepartarea suprafetelor pe margini, colturi si suprafete greu accesibile.

Nu ar trebui sa fie utilizate pentru suprafete mari, deoarece partea lor abraziva este relativ mica si pot fi folosite nu numai pentru suprafete mari, ci si pentru lucrari lente.

Constructia slefuitoarelor cu vibratii si a slefuitoarelor delta

Hartia de slefuit este patrata sau dreptunghiulara in cazul slefuitorului oscilant, iar slefuitoarele delta au o forma delta sau triunghiulara. Din punct de vedere al fixarii bazei, se disting 2 tipuri principale:

  • Talpa cu blocare la rupere
  • Talpi de fixare traditionale numai pentru slefuitoarele cu vibratii

Timpul inseamna bani, se spune, motiv pentru care conteaza daca trebuie sa opriti si sa demontati pe jumatate masina pentru a o inlocui sau daca puteti indeparta cu usurinta smirghelul vechi dintr-o data.

Aceste talpi, precum si hartia abraziva in sine, sunt prevazute cu gauri pentru a asigura extragerea prafului. Exista slefuitoare cu vibratii si slefuitoare delta cu aspirator de praf incorporat, dar exista si modele cu un adaptor pentru conectarea aspiratorului de praf. Datorita acestei caracteristici, obtineti o suprafata curata si vizibila chiar si in timpul lucrului!

Utilizarea slefuitoarelor cu vibratii

Slefuirea fina de finisare cu un smirghel unghiular. Potrivit pentru slefuirea fina a suprafetelor mari, acest slefuitor este alegerea potrivita daca nu trebuie sa indepartati straturi intregi de vopsea sau lac

Utilizarea unui slefuitor delta

Un slefuitor de finisare fina cu hartie de slefuit triunghiulara mica. Ideala pentru slefuirea fina a colturilor si marginilor, este, de asemenea, adesea numita slefuitor multifunctional, deoarece este un slefuitor de lucru fin cu o placuta de slefuire in forma de "ciocan, sau triunghiulara". Poate fi utilizata atat pentru suprafete mari, cat si pentru colturi. Unele multieslefuitoare pot fi extinse cu accesorii suplimentare, astfel incat sa poata fi utilizate pentru slefuirea profilelor si a altor zone greu accesibile.

Ele pot fi utilizate pentru slefuirea oricarei suprafete plane din lemn si, ca si slefuitorul excentric, pentru indepartarea vopselei. Ele pot fi folosite pentru slefuirea oricarei nise inguste, dar o slefuitoare cu vibratii sau o slefuitoare delta cu parametrii potriviti pot fi folosite si pentru slefuirea locurilor greu accesibile, scari, ferestre!

Cine foloseste un slefuitor cu vibratii sau un slefuitor delta

Zona de aplicare este determinata de dimensiunea granulatiei hartiei abrazive. Dar putem spune ca acestea sunt folosite mai ales in industria prelucrarii lemnului, de catre zugravi si tamplari. Un mare avantaj este faptul ca acum exista un numar mare de granulatii diferite de hartie abraziva disponibile, astfel incat slefuirea poate fi efectuata cu o slefuitoare vibratoare sau delta, de la cea mai grosiera pana la slefuirea fina de finisare si vopsire.

Slefuitoare cu vibratii, slefuitoare delta cu control al vitezei

De ce avem nevoie de controlul vitezei? Ei bine, este foarte simplu! Deoarece folosim diferite granulatii ale hartiei de slefuit pentru fiecare proces de slefuire, astfel incat putem folosi o hartie mai grosiera pentru slefuirea initiala si o hartie mai fina pentru slefuirea finala de finisare, este important sa alegem viteza potrivita pentru aceste procese diferite de slefuire, pentru a nu deteriora suprafata care urmeaza sa fie slefuita sau slefuitorul vibrator sau delta existent in sine!

Alegerea slefuitoarelor cu vibratii

Ce tip de actionare ar trebui sa aiba? Cea mai comuna este slefuitorul cu vibratii electric. Marele avantaj al masinilor cu acumulator este mobilitatea si functionarea silentioasa. Ele incep chiar sa ajunga din urma omologii lor electrici in ceea ce priveste puterea!

Cat de mult o voi folosi? Eficienta si ergonomia trebuie luate in considerare. Slefuitoarele cu vibratie mai usoare vor reduce efortul fizic pe perioade indelungate de utilizare.

Principalele considerente pentru slefuitoarele cu vibratii, slefuitoare delta:

  • Performanta
  • Dimensiune talpa
  • Dimensiunea dispozitivului de actionare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare