Pompe vacuum, pompa vid

De ce Zivtool?

Pompe vacuum

Exista mai multe tipuri de pompe de vid, utilizate pentru a crea un vid sau a extrage aerul si alte gaze dintr-un sistem. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de pompe de vid:

  1. Pompe cu piston: Aceste pompe folosesc un piston pentru a comprima si elibera aerul dintr-o camera de vid. Prin miscarea pistonului inainte si inapoi, se creeaza un vid in interiorul camerei.
  2. Pompe cu paleta rotativa: Aceste pompe utilizeaza o roata cu palete care se roteste intr-o carcasa. In timpul rotatiei, paletele se deplaseaza in afara si inauntru, creand astfel vidul si evacuand aerul din sistem.
  3. Pompe turbomoleculare: Aceste pompe utilizeaza rotoare cu palete inalte viteze pentru a crea un vid. Prin miscarea rapida a palelor, moleculele de gaz sunt evacuate din sistem.
  4. Pompe cu jet de apa: Aceste pompe folosesc un jet de apa pentru a crea un vid prin ejectarea aerului sau a altor gaze. Jetul de apa creeaza un efect de suflare care extrage aerul din sistem.
  5. Pompe de diafragma: Aceste pompe utilizeaza o diafragma elastica pentru a comprima si elibera aerul dintr-o camera de vid. Diafragma se misca in sus si in jos, creand astfel vidul.
  6. Pompe cu etansare de ulei: Aceste pompe folosesc un ulei special pentru a crea etanseitate si a extrage aerul din sistem. Uleiul are rolul de a sigila si lubrifia componentele interne ale pompei.
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare