Masini de roluit teava

De ce Zivtool?

Masini de roluit teava


Masinile de rulat teava, cunoscute si sub denumirea de masini de indoit rotund, sunt utilaje specializate utilizate pentru a indoi tevile in jurul unei axe fixe, obtinand astfel o forma circulara sau helicoidala. Aceste masini sunt utilizate in mod obisnuit in industria metalurgica si in constructii pentru a crea componente precum conducte, conducte de evacuare, structuri tubulare si altele. Iata cateva tipuri comune de masini de rulat teava:

  1. Masini de rulat teava cu role simple: Aceste masini au doua role, una superioara si una inferioara, care sunt ajustabile pentru a se potrivi cu diametrul tevii. Teava este introdusa intre role, care apoi se rotesc pentru a indoi teava in jurul axei fixe. Aceste masini sunt utilizate pentru indoirea tevilor de dimensiuni mici si medii.
  2. Masini de rulat teava cu role triple: Aceste masini sunt similare cu cele cu role simple, cu exceptia faptului ca au trei role. Rolele superioara si inferioara sunt ajustabile, iar rola centrala ramane fixa. Aceasta permite realizarea unor indoiri mai precise si complexe, cum ar fi indoiri multiple sau indoiri in spirala.
  3. Masini de rulat teava cu role universale: Aceste masini sunt echipate cu role interschimbabile, care permit indoirea tevilor de diferite diametre si grosimi. Aceste masini sunt versatile si pot fi adaptate la diferite nevoi de indoire.
  4. Masini de rulat teava CNC: Aceste masini sunt controlate numeric si sunt capabile sa realizeze indoiri complexe si precise. Prin intermediul unui sistem computerizat, se pot programa unghiuri, raze si secvente de indoire, oferind flexibilitate si repetabilitate in productie."
     
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare