Unitate antrenare rigla vibranta beton

De ce Zivtool?

Rigla vibranta, rigla finisare beton

Rigla vibrata, cunoscuta si sub denumirea de rigla de finisare a betonului sau rigla de nivelare, este o unealta utilizata in procesul de finisare a betonului turnat. Aceasta are rolul de a nivela si a netezi suprafata betonului, asigurandu-se astfel un finisaj uniform si de calitate.

Rigla vibrata este alcatuita dintr-o bara lunga, de obicei din aluminiu sau otel, care este echipata cu un sistem de vibratii. Aceasta poate fi actionata manual sau poate fi montata pe un cadru sau o masina speciala. Iata cateva aspecte importante despre rigla vibrata:

  • Bara: Bara riglei vibrante este lunga si dreapta, fiind fabricata din materiale rezistente precum aluminiu sau otel. Aceasta trebuie sa fie suficient de rigida pentru a rezista presiunii si vibratiilor generate in timpul utilizarii.
  • Sistem de vibratii: Rigla vibrata este echipata cu un sistem de vibratii care poate fi electric, pneumatic sau hidraulic. Acest sistem genereaza vibratii care sunt transmise prin bara riglei si in beton, ajutand la compactarea si nivelarea acestuia.
  • Maner sau sistem de control: Rigla vibrata poate avea un maner sau un sistem de control care permite operatorului sa manevreze si sa directioneze rigla in timpul procesului de finisare. Acest lucru asigura controlul si precizia in obtinerea unui finisaj uniform.
  • Lungime reglabila: Unele rigle vibrante au lungime reglabila, ceea ce le face mai versatile si permite adaptarea la diferite dimensiuni si tipuri de lucrari.
  • Accesorii suplimentare: In functie de model si producator, rigla vibrata poate fi echipata cu accesorii suplimentare, cum ar fi lame de taiere sau placi de finisare, pentru a oferi optiuni aditionale de finisare si modelare a suprafetei betonului.

Utilizarea riglei vibrante in procesul de finisare a betonului ajuta la eliminarea bulelor de aer, la compactarea uniforma a betonului si la obtinerea unei suprafete netede si uniforme. Este important sa urmati instructiunile producatorului si sa utilizati echipament de protectie adecvat in timpul utilizarii riglei vibrante, pentru a va asigura siguranta si pentru a obtine rezultate optime.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare