Placa compactoare

De ce Zivtool?

Placa compactoare poate fi utilizata pentru a imbunatati densitatea solului afanat, crescand astfel capacitatea de incarcare a acestuia. Principiul de functionare este acela de a compacta solul prin presarea diferitelor particule de sol (pietris, pavaj de beton, asfalt, pamant sau alte agregate), netezind astfel golurile de aer. Una dintre principalele sale utilizari este compactarea solului in curti, parcari, trotuare, fundatii, dar poate fi folosit si inainte si dupa asfaltare. Utilizarea sa ajuta la netezirea denivelarilor si la reducerea permeabilitatii apei.

Placa compactoare industriale au atat functii de mers inainte, cat si de mers inapoi. Pe langa suprafetele plane, acestea sunt potrivite pentru utilizarea in santuri, unde o mistrie mai mica ar fi reversibila doar prin ridicare. Masinile mai grele sunt special concepute pentru a obtine o compactitate ridicata si, prin urmare, sunt cel mai bine utilizate pentru compactarea fundatiilor cladirilor mari, precum si pentru compactarea fundatiilor drumurilor, podurilor si terasamentelor de cale ferata. Pentru santierele de constructii in care este importanta o fundatie solida, se recomanda, prin urmare, alegerea tipurilor mai mari. In ciuda greutatii lor mari, vibratoarele industriale sunt usor de manevrat chiar si in spatii restranse.

Pentru utilizarea ca hobby si pentru compactarea la domiciliu, recomandam masini mai mici, cu o greutate cuprinsa intre 50 si 100 kg. Experienta a aratat ca masinile mari sunt ineficiente atunci cand compacteaza straturi cu o grosime mai mica de 20 cm, deoarece aplica o forta prea mare pe suprafata, ceea ce poate duce la faramitarea acesteia.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare