Masini canelat, freza pentru instalatii electrice

De ce Zivtool?

Criterii pentru selectarea unui masini canelat, freza pentru instalatii electrice:

Masina de canelat este cea mai practica solutie pentru realizarea de canale de perete pentru cabluri si tevi. Spre deosebire de ciocanul si dalta, este intotdeauna posibila formarea unui canal cu latime si adancime uniforme. Acesta este un avantaj cert atunci cand se lucreaza mai departe, adica atunci cand se tencuieste sau se umple canalul. Procesul de lucru este, de asemenea, mult mai rapid si necesita mai putin efort decat in cazul daltii conventionale.

Atunci cand efectuam lucrarea, este important sa privim imaginea de ansamblu, adica cat timp dureaza si cum putem realiza canelurile necesare. De asemenea, ar trebui sa se ia in considerare pretul cablurilor si a tevilor pentru a reduce costurile.

Instalarea cablurilor electrice, a conductelor de apa, gaz sau incalzire sub tencuiala nu poate fi facuta doar de profesionisti. Pentru a evita timpul necesar pentru a crea golurile, canelurile si conductele necesare in perete, este util sa folosim un polizor de ancorare in perete. Cu ajutorul acestui instrument, acestea pot fi realizate usor, rapid si cu precizie.

Constructia unui masini canelat, freza pentru instalatii electrice

Practic, un masini canelat, freza pentru instalatii electrice este un polizor unghiular cu doua discuri de taiere (de obicei diamantate). Un maner este atasat la protectie, ceea ce asigura ca masina este dreapta si usor de condus. In timpul functionarii, fiecare disc de taiere taie o fanta paralela in perete. Adancimea si latimea pot fi prestabilite in functie de tipul de teava care se taie. Dupa taiere, partea ramasa poate fi indepartata cu usurinta cu un ciocan si o dalta sau cu o masina de daltuit adecvata.

Utilizarea unui masini canelat, freza pentru instalatii electrice

La prima vedere, o masini canelat, freza pentru instalatii electrice poate fi comparat cu un ferastrau circular. Atunci cand este utilizat, masina este tinuta impotriva peretelui, iar discurile de taiere (de cele mai multe ori din diamant) sunt introduse incet in perete. Adancimea prestabilita previne ca canalul finit sa fie prea adanc. Masina de taiat caneluri poate fi deplasata de-a lungul peretelui cu ajutorul rolelor de pe carcasa. Bineinteles, este mai usor de taiat caramida decat betonul. Cu toate acestea, cu un disc diamantat de o calitate mai buna, chiar si betonul armat nu reprezinta o problema.

Extractia adecvata a prafului este, de asemenea, importanta atunci cand faceti acest tip de lucrari. Unele dalti pentru pereti au un punct de conectare pentru extragerea prafului pe garda masinii, astfel incat praful generat sa nu ramana pe suprafata. Fara o extractie adecvata a prafului, este posibil sa nu puteti lucra in mod profesionist, deoarece praful poate reduce foarte mult vizibilitatea.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare