Betoniere

  • -350 RON
  Disponibil: 1 buc
  In stoc
  6.989 RON /buc 7.339 RON /buc

De ce Zivtool?

Betoniere: cele mai importante aspecte

Pentru a amesteca betonul pentru constructii si lucrari de zidarie, este recomandat sa cumperi un utilaj special conceputa, numita betoniera. Amestecarea materialelor a cantitatilor mai mici se poate face si manual. Acest lucru este extrem de greu, consumator de timp si obositor din punct de vedere fizic. In schimb, betonierele pot produce un material mult mai omogena cu economisire mult mai mare de timp si energie.

De ce este o alegere buna, achizitionarea unui betoniera?

Betonierele au o capacitate mare, astfel incat pot fi utilizate pentru amestecarea betonului si a mortarului atat pe santierele mari de constructii cat si pentru uz casnic. Nu este un aspect de neglijat, amestecarea continua a materialelor. Nu trebuie sa ne oprim cu lucrul in curs si sa amestecam betonul, deoarece betonierele fac acest lucru. Tot ce trebuie sa facem, sa pornim betoniera si sa ne asiguram ca sunt adaugate materialele de baza ale betonului, cum ar fi cimentul, pietrisul si apa.

Cele mai importante caracteristici ale betonierelor

Sarcina betonierelor este de a produce un material cat mai omogen din componentele adaugate. Procesul are loc in interiorul cuvei, cu lamele de pe peretele interior, care se inclina una spre cealalt si in timp ce se roteste cuva, se amesteca materialul.

 • Motor si putere: Motorul si tamburul sunt cele mai importante componente ale betonierei. Majoritatea modelelor pentru uz casnic au o conexiune de 230 V, in timp ce modelele profesionale sunt disponibile cu motoare electrice trifazate de 400 V si sunt disponibile versiuni cu motor pe benzina sau diesel. Pentru proiecte mici si mijlocii, sunt suficiente cu o putere a motorului de 500-550 W si o capacitate de 125-145 litri.  Aceste modele sunt deja disponibile la preturi rezonabile.
 • Mobilitate si functionare: Betonierele mai ieftine sunt echipate cu roti din plastic, iar modelele profesionale cu roti mari din cauciuc plin, pentru o mobilitate usoara. Cuva poate fi actionat cu ajutorul unui volante sau al unei manete.
 • Functii de protectie: Este recomandata alegerea unui echipament cu protectie la suprasarcina a motorului: acest lucru va creste semnificativ durata de viata a motorului. Protectia impotriva repornirii, previne repornirea betonierei dupa o pana de curent. E indicat sa alegi echipamente cu o protectie de cel putin IP44.
 • Inclinarea si rotirea cuvei: Directia in care poate fi rotit cuva de amestecare si unghiul la care se poate inclina, sunt parametri importanti. Unghiul de inclinare a cuvei este important pentru a determina cat de mult material vrem sa turnam din betoniera la un moment dat. La modelele mai simple, putem bloca inclinarea cuvei cu mana sau cu piciorul, dar exista modele la care putem pozitiona cuva, cu ajutorul unei sistem de transmisie.

Greseli care pot apara in timpul utilizarii betonierelor

 • Cablu electric neconform: Este esential utilizarea unui cablu de conectare corespunzator. Este important ca cablu sa aiba o sectiune transversala corecta, sa fie cu pamantare, sa nu fie rupt, sa fie prevazut cu o fisa de cauciuc si sa fie protejat impotriva scurgerii de apa.
 • Pozitionare instabila: Inainte sa incepem lucrul, analizam bine zona de lucru si gasim un loc unde pozitionam betoniera cat mai stabil, pentru a preveni rasturnarea acesteia.
 • Lipsa curatarii imediate: Nu asteptam ca materialul ramas in cuva sa se usuce si sa fie indepartat doar prin lovituri, sau mai rau, sa nu mai reusim sa scoatem. Curatirea cuvei se face imediat dupa utilizare.
   
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare