Masini de gaurit cu coloana, masini de gaurit radiale

De ce Zivtool?

Gaurirea metalelor cu masina de gaurit cu coloana

Materialele metalice trebuie sa fie bine fixate in timpul gauririi. Nu trebuie niciodata tinute cu mana. Materialul prelucrat s-ar putea deplasa cu usurinta, provocand vatamari grave. Burghiul se poate rupe cu usurinta daca materialul metalic este in contact frecvent cu suportul, miscandu-se constant. Prin urmare, obiectul gaurit trebuie sa fie bine fixat. Orice deplasare sau rotatie intre timp poate avea consecinte care duc la o gaurire inexacta a gaurii sau risca sa rupa burghiul, ceea ce ar putea provoca un accident. Din fericire, masinile de gaurit cu pilon sunt echipate cu o clema de masina, astfel incat aceasta fixare poate fi realizata rapid si usor! 

Avantajele unei masini de gaurit banc

Desi exista burghie manuale care pot fi montate pe un stativ de gaurit separat, prinderea acestor stative nu este la fel de precisa ca cea a unei burghie cu coloana fixa.  

Pe de alta parte, controlul vitezei de rotatie al unei burghie manuale nu ofera aceeasi gama larga de posibilitati de reglare ca o burghie cu stativ! 

In functie de tipul de masina de gaurit, puteti gasi un control electric al vitezei pentru masinile de gaurit pe picior, dar sunt disponibile si versiuni cu control manual al vitezei! 

Puteti seta o adancime de gaurire fixa, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji ca nu veti face aceleasi gauri cu o masina de gaurit cu stativ, de exemplu! Materialul care urmeaza sa fie prelucrat poate fi fixat cu o clema de masina pentru a preveni orice miscare. Acest lucru va garanta o gaurire foarte precisa, solicitanta si in acelasi timp eficienta! Chiar mai bine, menghina poate fi reglata in mai multe directii si unghiuri,  

Cu ajutorul adaptorului potrivit, poate fi folosita si pentru gaurirea filetelor! 

Masina de gaurit cu coloana, masina de gaurit si frezat cu mandrina

Exista mai multe tipuri de masini de gaurit cu diferite tipuri de mandrine. Cel mai comun este modelul de mandrina conica Morse, care este utilizat de majoritatea producatorilor, deoarece este ideal pentru gaurirea unor tije cu diametrul mai mare de 20-30 mm. Cu toate acestea, in acest segment sunt disponibile si versiuni cu mandrina rapida, care pot fi folosite pentru a fora gauri de precizie, mai mici, fara probleme! 

Masini de gaurit banc, accesoriul indispensabil in atelier

Cu burghie de banc, lucrul este intotdeauna stationar. De aceea, ele se gasesc adesea in ateliere, centre de service si fabrici. In prezent, exista si modele mai ieftine, ideale pentru hobby-uri si lucrari la scara mica. Gaurire precisa, rapida si exacta pentru bricolaj si asamblare! 

Utilizarea masinilor de gaurit si frezat

Deoarece vorbim despre masini complexe, acestea ofera o gama larga de aplicatii. Am adunat cele mai comune aplicatii pentru aceste masini-unelte:  

  • Gaurirea filetelor  
  • Frezare orizontala  
  • Fantare 
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare