Fierastraie circulare cu masa electrice

  Disponibil: 2 buc
  In stoc
  3.829 RON /buc

De ce Zivtool?

Fierastrau circular cu masa electric

Un fierastrau circular cu masa electrica este o unealta utilizata in principal in lucrarile de taiere a lemnului. Acesta consta intr-o lama circulara, echipata cu dinti ascutiti, care se roteste rapid pentru a taia materialul.

Masa electrica se refera la faptul ca fierastraul circular este fixat pe o masa de lucru si are un motor electric care ii furnizeaza puterea necesara pentru a-si rostogoli lama. Aceasta configurare ofera stabilitate si precizie in timpul taierii.

Fierastraul circular cu masa electrica este adesea folosit in constructii si ateliere de tamplarie pentru taierea lemnului in bucati drepte sau pentru efectuarea de taieturi unghiulare. Este potrivit si pentru taierea altor materiale, precum plasticul sau aluminiul, cu utilizarea lamei potrivite pentru fiecare tip de material.

Este important sa se respecte masurile de siguranta atunci cand se utilizeaza un fierastrau circular cu masa electrica, deoarece lama este ascutita si se invarte la viteze ridicate. Se recomanda purtarea ochelarilor de protectie si a echipamentului de protectie adecvat si sa se acorde atentie instructiunilor producatorului pentru a evita accidentele si vatamarile.

Domenii de utilizare fierastraie circulare cu masa electrice

Fierastraul circular cu masa electrica are o gama larga de domenii de utilizare. Iata cateva dintre ele:

 • Lucrari de constructii: Fierastraul circular cu masa electrica este frecvent utilizat in constructii pentru a taia materiale precum lemnul, placajul, OSB-ul (placi din lemn orientate) sau panourile din fibra de lemn in bucati de dimensiuni potrivite pentru diverse aplicatii. Poate fi folosit pentru taierea grinjilor, planseelor, rafturilor si a altor componente de lemn necesare in constructii.
 • Tamplarie: Acest tip de fierastrau este esential in atelierele de tamplarie. Poate fi utilizat pentru taierea precisa a pieselor de mobilier, cum ar fi blaturile de masa, dulapurile, rafturile si ferestrele. Fierastraul circular cu masa electrica permite taieri drepte sau unghiulare, iar ghidajele si dispozitivele de masurare aditionale pot fi adaugate pentru a obtine rezultate precise.
 • Renovari si proiecte DIY (do-it-yourself): Daca sunteti implicat in renovari la domiciliu sau in proiecte DIY, fierastraul circular cu masa electrica poate fi o unealta valoroasa. Puteti utiliza acest instrument pentru taierea podelelor, montarea parchetului, construirea gardurilor, taierea si dimensionarea scandurilor, precum si pentru alte proiecte de constructii mici sau de intretinere a casei.
 • Industria mobilei: In industria mobilei, fierastraul circular cu masa electrica este folosit pe scara larga pentru taierea si prelucrarea diferitelor materiale. De la panouri de PAL (placi aglomerate de lemn), MDF (fibre medii de densitate) si lemn stratificat pana la taierea unor componente specifice, acesta este un instrument indispensabil in productia de mobila.
 • Proiecte de tamplarie artistica: Datorita preciziei si flexibilitatii sale, fierastraul circular cu masa electrica poate fi utilizat in proiecte de tamplarie artistica. Cu ajutorul unor dispozitive si ghidaje speciale, puteti crea modele complexe, sculpturi sau alte elemente decorative din lemn.

Acestea sunt doar cateva exemple de domenii in care un fierastrau circular cu masa electrica poate fi folosit. Este important sa alegeti lamele potrivite si sa va informati cu privire la utilizarea corecta si masurile de siguranta specifice fiecarui proiect in parte.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare