Fierastraie circulare stationare

De ce Zivtool?

Fierastraie circulare stationare in general

Fierastraiele circulare stationare sunt un tip de echipament de taiere care este montat in mod permanent pe o suprafata de lucru sau pe o banca de lucru. Acestea sunt utilizate in principal in ateliere, in productia industriala si in constructii pentru a taia materiale precum lemnul, metalul sau plasticul. Iata cateva aspecte importante despre fierastraiele circulare stationare:

Tipuri de fierastraie circulare stationare:

Fierastraie circulare de masa:

Acestea sunt fierastraie circulare montate pe o masa fixa. Ele ofera stabilitate si precizie in taiere si sunt adesea utilizate in ateliere de tamplarie sau in productia de mobila. Acestea pot fi echipate cu ghidaje reglabile si functii de ajustare a unghiului de taiere.

Fierastraie circulare de formatizat:

Acestea sunt fierastraie circulare mai mari, utilizate pentru taierea materialelor pe lungime si pe latime. Ele sunt ideale pentru productia in masa a componentelor de lemn, cum ar fi placile sau panourile.

Fierastraie circulare cu alimentare automata:

Acestea sunt echipate cu un sistem de alimentare automata care impinge materialul spre lama fierastraului intr-un mod continuu. Aceste fierastraie sunt utile in aplicatii care necesita taierea repetitiva si de precizie, cum ar fi productia de mobila sau de componente structurale.

Caracteristici si functionalitati:

 • Reglajul unghiului de taiere: Majoritatea fierastraielor circulare stationare permit ajustarea unghiului de taiere pentru a realiza taieturi inclinate sau taieturi in unghi drept.
 • Ghidaje ajustabile: Acestea ajuta la mentinerea materialului in pozitie stabila si permit realizarea de taieturi precise si drepte.
 • Protectie si siguranta: Fierastraiele circulare stationare sunt echipate cu masuri de siguranta, cum ar fi protectia lamei si dispozitivele de oprire de urgenta, pentru a preveni accidentele si a asigura siguranta operatorului.
 • Capacitate de taiere: Capacitatea de taiere a fierastraiei circulare stationare variaza in functie de model. Aceasta se refera la adancimea maxima de taiere si la dimensiunea maxima a materialului pe care fierastraul o poate manipula.

Utilizari:

 • Taierea lemnului: Fierastraiele circulare stationare sunt ideale pentru taierea lemnului in ateliere de tamplarie sau in productia de mobila.
 • Taierea metalelor: Anumite modele de fierastraie circulare stationare sunt proiectate pentru a taia metale. Acestea pot fi utilizate in prelucrarea metalului, in fabrici sau in constructii.
 • Taierea plasticului: Fierastraiele circulare stationare pot fi utilizate si pentru taierea materialelor plastice, cum ar fi policarbonatul sau PVC-ul.

Diferentele intre fierastraie circulare stationare

Exista mai multe tipuri de fierastraie circulare stationare, iar diferentele intre ele pot consta in functionalitati, dimensiuni, putere si scopul utilizarii. Iata cateva dintre diferentele comune intre fierastraiele circulare stationare:

 • Dimensiunea si capacitatea de taiere: Fierastraiele circulare stationare pot varia in dimensiunea lor si, implicit, in capacitatea lor de taiere. Exista modele mai mici, potrivite pentru taierea lemnului sau a materialelor subtiri, si modele mai mari, adecvate pentru taierea lemnului gros, a metalelor sau a altor materiale rezistente.
 • Puterea motorului: Puterea motorului poate varia intre diferitele modele de fierastraie circulare stationare. O putere mai mare a motorului inseamna de obicei o taiere mai rapida si mai eficienta, dar poate fi necesara in functie de tipul de material pe care intentionezi sa-l tai.
 • Reglajul unghiului de taiere: Unii fierastraie circulare stationare permit reglajul unghiului de taiere, permitandu-ti sa realizezi taieturi inclinate sau taieturi in unghi drept. Altii pot fi fixati la un unghi prestabilit.
 • Accesorii si caracteristici aditionale: Unele modele pot veni cu accesorii suplimentare sau caracteristici speciale, cum ar fi mese extensibile pentru taierea materialelor mari, ghidaje laser pentru taieturi precise sau sisteme de colectare a prafului pentru a mentine zona de lucru curata.
 • Destinatia de utilizare: Fierastraiele circulare stationare pot fi concepute pentru utilizarea in ateliere de tamplarie, in industria de mobila sau in fabrici pentru prelucrarea metalului. Este important sa alegi un model care sa se potriveasca cu scopul specific al utilizarii tale.
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare