Drujbe electrice

De ce Zivtool?

Drujba electrica pentru acasa

Daca sunteti in cautarea unei drujbe electrice pentru uz casnic, iata cateva aspecte de luat in considerare:

 • Putere si performanta: Verificati puterea motorului drujbei. Pentru utilizarea casnica, de obicei, nu este nevoie de o putere foarte mare. Alegeti o drujba cu putere suficienta pentru a face fata sarcinilor de taiere obisnuite din jurul casei.
 • Lungimea sinei si a lantului: Lungimea sinei si a lantului determina adancimea maxima de taiere pe care o poate realiza drujba. Luati in considerare grosimea materialului pe care intentionati sa-l taiati in mod obisnuit si asigurati-va ca lungimea sinei si a lantului sunt adecvate pentru acea grosime.
 • Usurinta in utilizare: Alegeti o drujba electrica usor de manevrat si de utilizat. Verificati daca are un design ergonomic, maneruri confortabile si un sistem de pornire simplu.
 • Siguranta: Asigurati-va ca drujba are caracteristici de siguranta, cum ar fi un franghier de lant pentru oprirea rapida a lantului in caz de pericol si protectie pentru mana pentru a preveni contactul cu lantul.
 • Zgomot si vibratii reduse: Drujbele electrice tind sa fie mai silentioase si sa produca mai putine vibratii decat cele cu motor pe benzina. Alegeti un model cu un nivel redus de zgomot si vibratii pentru a va oferi un mediu de lucru mai confortabil.
 • Intretinere si accesorii: Verificati cerintele de intretinere ale drujbei si asigurati-va ca accesoriile si piesele de schimb sunt usor disponibile.
 • Buget: Stabiliti un buget pentru drujba electrica si cautati un model care sa se incadreze in acea limita.

Drujbe electrice cu functii extra

 • Tensiune ajustabila: Unele drujbe electrice au functia de ajustare a tensiunii, permitandu-va sa reglati viteza lantului in functie de nevoile de taiere. Aceasta poate fi utila atunci cand lucrati cu materiale de diferite densitati sau cand doriti sa controlati mai precis taierea.
 • Sistem de lubrifiere automata: Unele modele de drujbe electrice sunt echipate cu un sistem de lubrifiere automata a lantului, care asigura o lubrifiere constanta si adecvata a lantului. Aceasta prelungeste durata de viata a lantului si reduce frecventa cu care trebuie sa lubrifiati manual lantul.
 • Franghier de lant: Verificati daca drujba are un franghier de lant integrat. Aceasta caracteristica permite oprirea rapida a lantului in caz de contractie sau pericol iminent, oferind o siguranta suplimentara.
 • Sistem de tensionare rapida a lantului: Unele modele de drujbe au un sistem de tensionare rapida a lantului, care faciliteaza ajustarea si intinderea lantului fara a fi nevoie de unelte suplimentare. Acest lucru face intretinerea si utilizarea drujbei mai convenabila.
 • Sistem de anti-revenire: Un sistem de anti-revenire detecteaza contractia drujbei si opreste rapid lantul, reducand riscul de accidente in caz de contractie brusca.
 • Indicator de nivel de ulei: Unele drujbe electrice au un indicator de nivel de ulei, care va avertizeaza cand nivelul de ulei al lantului este scazut. Aceasta va ajuta sa mentineti lantul bine lubrifiat si sa evitati supraincalzirea si deteriorarea acestuia.
 • Manson pentru taieri inalte: Daca aveti nevoie sa taiati ramuri sau crengi inalte, verificati daca drujba vine cu un manson pentru taieri inalte sau cu un sistem de prelungire a sinei si a lantului. Aceasta va permite sa lucrati in siguranta si eficient la inaltimi mari.
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare