Masina de taiat cabluri electrice, presa sertizat cabluri

De ce Zivtool?

Aceste dispozitive specifice sunt folosite de persoanele specializate in acest domeniu. Utilizarea lor este limitata la lucrarile de instalatii electrice, fiind dezvoltate in acest sens.

In majoritatea cazurilor, acestea sunt echipate cu o cap rotativa, ceea ce faciliteaza desfasurarea muncii fara probleme in conditii variabile de lucru.

Selectarea unei masini de taiat cabluri electrice:

Trebuie sa fim atenti la un singur aspect, si anume capacitatea de taiere! Trebuie sa verificam cat de gros poate taia cablul. Exista masini care pot fi utilizate pentru cabluri mai subtiri, de exemplu de aproximativ 35 mm, si exista masini mai mari care pot taia chiar si cabluri de 75 mm fara probleme.

Dispozitivele de taiere a cablurilor pot fi utilizate atat pentru cabluri din cupru, cat si pentru cele din aluminiu!

Selectarea unui presa de sertizat cabluri electrice:

In principal, acest dispozitiv este utilizat in industria electronica si in instalatiile electrice.

Utilizarea unui dispozitiv de presare a cablurilor asigura o conectare si o fixare profesionala, astfel incat sa se obtina un contact precis.

Principiul de functionare se bazeaza pe forta de fixare. Dispozitivul fixeaza conectorul (imbinarea cablului) pe firul de sarma cu o forta atat de mare incat nu cade nici macar in timpul miscarii, asigurand astfel utilizarea pe termen lung a cablului. La selectarea dispozitivului, trebuie sa fim atenti la forta de presare!

Nu trebuie sa uitam sa verificam intervalul de presare la selectare. Acest interval este folosit pentru a ne asigura de grosimea de presare a dispozitivului. Aceasta grosime este diferita de la un dispozitiv la altul, deci trebuie sa planificam in avans si sa alegem un dispozitiv care poate fi utilizat ulterior si pentru cablurile si conectorii mai mari!