Picamere, ciocane demolatoare

De ce Zivtool?

Ciocanele demolatoare sunt unelte de constructie puternice si eficiente, concepute pentru a sparge si distruge structuri solide. Acestea sunt echipamente esentiale in industria constructiilor, in special in lucrarile de demolare, unde sunt necesare forte mari pentru a dezintegra betonul, zidurile sau alte materiale rezistente.

Aspect important la alegerea unei ciocan demolator

Ciocanele demolatoare sunt dispozitive robuste, construite pentru a rezista la solicitari intense si pentru a executa sarcini grele. Ele sunt compuse in principal dintr-un mecanism de impact si un maner, care permite operatorului sa manevreze si sa controleze uneltele cu usurinta. Mecanismul de impact este alimentat de un motor puternic, care genereaza forta si viteza necesare pentru a distruge materialele solide.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale ciocanelor demolatoare este puterea lor de impact. Aceasta se masoara in jouli si reprezinta energia generata in momentul loviturii. Ciocanele demolatoare pot avea o gama larga de puteri de impact, incepand de la cateva sute de jouli pentru aplicatii mai usoare, pana la mii de jouli pentru demolari mai intense si lucrari de constructie mai mari.

Ciocanele demolatoare pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii. Ele sunt indispensabile in demolarile controlate, unde trebuie sa se descompuna structurile mari in bucati mai mici, fara a pune in pericol zonele adiacente sau structurile invecinate. De asemenea, acestea sunt utilizate pentru indepartarea betonului vechi, pentru gaurirea si taierea peretilor sau pentru crearea spatiilor necesare pentru instalatiile electrice si sanitare in constructii.

Un alt aspect important al ciocanelor demolatoare este versatilitatea lor. Acestea pot fi echipate cu diferite tipuri de burghie si dalti, in functie de necesitatile specifice ale lucrarii. De exemplu, pentru demolari mai usoare se pot utiliza burghie pentru gaurirea si spargerea betonului, in timp ce pentru lucrari mai grele se pot folosi dalti pentru a lovi si a dezintegra structurile solide.

Utilizarea ciocanelor demolatoare necesita insa cunostinte si abilitati adecvate. Operatorii trebuie sa fie instruiti in mod corespunzator in privinta tehnicilor de utilizare a acestor unelte si sa respecte intotdeauna masurile de siguranta. Ciocanele demolatoare genereaza vibratii si zgomot puternic, de aceea este necesara purtarea echipamentului de protectie adecvat, precum casti de protectie auditive si ochelari de siguranta.

In concluzie, ciocanele demolatoare reprezinta un instrument esential in industria constructiilor si in lucrarile de demolare. Acestea sunt puternice, eficiente si versatile, oferind o solutie rapida si sigura pentru dezintegrarea materialelor solide. Cu toate acestea, utilizarea lor necesita responsabilitate si respectarea normelor de siguranta pentru a evita accidentele si a asigura o lucrare eficienta si de calitate.

Unde folosim un ciocan demolator

 • Demolari controlate: Ciocanele demolatoare sunt esentiale in lucrarile de demolare, unde sunt utilizate pentru a sparge si a dezintegra structuri solide precum betonul, zidurile sau fundatiile. Acestea permit dezmembrarea controlata a structurilor, fara a pune in pericol alte zone adiacente sau structuri invecinate.
 • Indepartarea betonului: Pentru renovari sau reamenajari, ciocanele demolatoare sunt utilizate pentru a indeparta betonul vechi, cum ar fi podelele, trotuarele sau peretii. Acestea pot sparge si dezintegra betonul rapid si eficient, pregatind suprafetele pentru noi structuri sau finisaje.
 • Gaurire si taiere: Ciocanele demolatoare pot fi utilizate si pentru gaurirea sau taierea peretilor sau altor materiale solide. Cu ajutorul burghiilor sau a daltilor adecvati, pot fi create gauri pentru instalatiile electrice sau sanitare, sau pot fi facute taieturi precise in materialele de constructie.
 • Excavari si sapaturi: In anumite situatii, ciocanele demolatoare pot fi folosite si pentru lucrari de excavare sau sapaturi. Acestea pot sparge si dezintegra solul sau stratul de piatra pentru a permite crearea de santuri, fundatii sau alte structuri subterane.
 • Lucrari de constructie: Ciocanele demolatoare sunt adesea utilizate in diverse lucrari de constructie pentru pregatirea terenului, demolarea sau refacerea unor parti ale structurilor existente sau pentru a crea spatii necesare pentru instalarea echipamentelor sau instalatiilor.

Tipuri de dalti pentru ciocan demolator

 1. Exista mai multe tipuri de dalti utilizate in ciocanele demolatoare, fiecare avand un scop specific in functie de lucrarea si materialul pe care il sparge. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de dalti utilizate:
 2. Dalti plate: Acestea sunt cele mai obisnuite si versatil tipuri de dalti. Au o forma plata si sunt utilizate pentru spargerea si dezintegrarea betonului, zidariei, piatrariei sau altor materiale solide. Daltile plate pot fi utilizate pentru lucrari generale de demolare si pot fi adaptate la diferite grosimi de materiale.
 3. Dalti pentru caneluri: Aceste dalti au o forma alungita, cu o margine ingusta si ascutita. Ele sunt utilizate pentru a crea caneluri sau taieturi precise in beton sau zidarie. Canelurile pot fi folosite pentru a amplasa conducte, cabluri sau alte instalatii.
 4. Dalti pentru sapat: Aceste dalti au o forma special conceputa pentru lucrarile de sapat. Ele sunt utilizate pentru a dezintegra solul, pietrele sau stratul de piatra, permitand sapaturi rapide si eficiente in lucrarile de excavare.
 5. Dalti pentru taiere: Acestea sunt dalti speciale utilizate pentru a efectua taieturi precise in materialele solide, cum ar fi betonul sau piatra. Aceste dalti au o forma specifica, care permite o taiere mai usoara si controlata, in special in lucrarile de taiere a peretilor sau structurilor existente.
 6. Dalti pentru demolare grea: Pentru lucrarile de demolare mai intense si pentru materialele foarte rezistente, cum ar fi betonul armat, sunt disponibile dalti speciale de demolare grea. Acestea sunt mai solide si rezistente, putand face fata fortelor si presiunilor mari generate de ciocanele demolatoare.
 7. Este important sa se utilizeze dalti adecvate in functie de lucrare si materialul care urmeaza sa fie spart. Inainte de utilizare, asigurati-va ca daltile sunt in stare buna si ca sunt potrivite pentru scopul dorit.

Care este diferenta intre ciocan demolator si picamer?

Ciocanul demolator si picamerul sunt doua instrumente utilizate in lucrarile de demolare si spargere a materialelor solide, insa exista cateva diferente intre ele:

 1. Principiul de functionare: Ciocanul demolator utilizeaza un mecanism de impact pneumatic sau hidraulic pentru a genera forta si vibratii de mare intensitate intr-o miscare oscilanta inainte si inapoi. Aceste forte de impact sunt transmise prin dalti speciale si permit spargerea sau dezintegrarea materialului.

  Pe de alta parte, picamerul functioneaza pe baza principiului reciprocarii. Un piston amplasat intr-un cilindru genereaza o miscare de sus si jos cu ajutorul unui mecanism mecanic. Aceasta miscare de lovire puternica permite spargerea si dezintegrarea materialelor solide.
 2. Dimensiune si greutate: In general, ciocanele demolatoare sunt mai mici, mai usoare si mai portabile decat picamerele. Aceasta le face mai manevrabile si mai potrivite pentru lucrarile in spatii stramte sau greu accesibile. Picamerele, pe de alta parte, sunt mai mari si mai grele, ceea ce le confera o forta mai mare de lovire si capacitate de spargere.
 3. Versatilitate: Ciocanele demolatoare sunt adesea considerate mai versatile decat picamerele. Ele pot fi echipate cu o varietate de dalti si accesorii, ceea ce le permite sa abordeze diferite tipuri de materiale si lucrari, cum ar fi betonul, zidaria sau piatra. Picamerele, in general, sunt mai specializate pentru lucrari grele si spargerea materialelor mai rezistente.
 4. Confort si zgomot: Ciocanele demolatoare, in special cele cu acumulatori, pot fi mai silentioase si mai confortabile in utilizare, deoarece genereaza mai putine vibratii si zgomot in comparatie cu picamerele. Aceasta poate fi un avantaj important in lucrarile de demolare rezidentiale sau in zonele sensibile la zgomot.
 5. In final, alegerea intre un ciocan demolator si un picamer depinde de natura specifica a lucrarii si cerintele proiectului. Este recomandat sa evaluati atent nevoile dumneavoastra si sa consultati recomandarile producatorilor pentru a face cea mai buna alegere pentru lucrarea pe care o aveti in vedere.
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare