Aparate sudura CO MIG-MAG, aparate de sudura cu sarma

  Disponibil: 2 buc
  In stoc
  3.089 RON /buc

De ce Zivtool?

Avantaje sudura CO MIG-MAG

Sudura cu protectie de gaz (Gas Metal Arc Welding - GMAW), cunoscuta si sub denumirea de sudura cu CO2 sau MIG-MAG (Metal Inert Gas/Metal Active Gas), prezinta o serie de avantaje semnificative. Iata cateva dintre avantajele sudurii CO2 MIG-MAG:

 • Viteza de sudura ridicata: Sudura CO2 MIG-MAG permite o viteza de sudura mai mare in comparatie cu alte metode de sudare. Acest lucru se datoreaza faptului ca sudura se realizeaza cu un fir continuu de sarma, ceea ce permite alimentarea rapida si constanta a materialului de aditie in procesul de sudura.
 • Productivitate crescuta: Datorita vitezei ridicate de sudare, sudura CO2 MIG-MAG poate duce la o productivitate sporita in aplicatii industriale. Aceasta este o alegere populara in cazul in care este necesara sudarea repetitiva sau in cazul lucrarilor de productie in serie.
 • Aspect estetic al sudurii: Sudura CO2 MIG-MAG produce suduri curate si estetice. Protectia de gaz ofera o bariera impotriva oxidarii si contaminarii, asigurand astfel o sudura de calitate superioara si o aparitie estetica a imbinarii.
 • Control usor al parametrilor de sudura: Procesul de sudura CO2 MIG-MAG permite un control precis al parametrilor de sudura. Poti regla cu usurinta curentul de sudura, viteza de alimentare a sarmei si fluxul de gaz protector pentru a obtine rezultate optime in functie de grosimea si tipul de material.
 • Flexibilitate in utilizare: Sudura CO2 MIG-MAG este versatila si poate fi utilizata pe o gama larga de materiale, inclusiv otel carbon, otel inoxidabil, aluminiu si aliaje de cupru. Aceasta face din MIG-MAG o alegere populara in multe industrii, cum ar fi industria auto, constructiile metalice, fabricarea structurilor metalice si multe altele.
 • Minimizarea defectelor si a respingerilor: Sudura CO2 MIG-MAG ofera o aderenta puternica intre metale, minimizand formarea defectelor si a respingerilor. Fluxul de gaz protector si controlul precis al parametrilor de sudura asigura o penetrare adecvata si o aderenta solida intre piesele sudate.
 • Reducerea post-proceselor: Sudura CO2 MIG-MAG necesita mai putine post-procese, cum ar fi slefuirea sau curatarea excesiva, in comparatie cu alte metode de sudare. Aceasta reduce timpul si costurile asociate cu finisarea si pregatirea ulterioara a sudurii.

Este important sa mentionez ca sudura CO2 MIG-MAG are si cateva limitari si cerinte specifice, cum ar fi necesitatea unui mediu bine ventilat pentru evacuarea gazelor de sudura si necesitatea unei surse de alimentare electrica adecvate. 

Aparat de sudura cu sarma  pentru acasa

Daca cauti un aparat de sudura cu sarma pentru uz casnic, exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare:

 • Tipul de aparat de sudura: Un aparat de sudura MIG-MAG (cu sarma inerta sau activa) poate fi o alegere buna pentru uz casnic. Acestea sunt relativ usor de utilizat si ofera o sudura rapida si curata.
 • Puterea si capacitatea: Verifica puterea nominala a aparatului de sudura si asigura-te ca este potrivita pentru tipurile de materiale pe care intentionezi sa le sudezi acasa. In general, pentru sudura casnica, un aparat de sudura cu o putere intre 100 si 200 de amperi poate fi suficient.
 • Portabilitate: Daca intentionezi sa folosesti aparatul de sudura in diferite locuri din casa sau in jurul gradinii, poate fi util sa optezi pentru un model portabil si usor de transportat. Asigura-te ca aparatul are un maner convenabil si poate fi mutat fara prea mult efort.
 • Reglaj si setari: Verifica disponibilitatea unui control precis al curentului si a altor setari de sudura. Acest lucru iti va permite sa ajustezi parametrii de sudura in functie de grosimea si tipul materialului.
 • Siguranta: Asigura-te ca aparatul de sudura are caracteristici de protectie, cum ar fi protectia la suprasarcina si protectia la supraincalzire. Aceste caracteristici vor ajuta la prevenirea deteriorarii aparatului si la asigurarea unui mediu de lucru sigur.
 • Accesorii incluse: Verifica ce accesorii vin impreuna cu aparatul de sudura. De exemplu, s-ar putea sa ai nevoie de o pompa de gaz sau de un regulator de presiune pentru a utiliza sarma de sudura cu gaz.

Recenzii si recomandari: Inainte de a face o achizitie, citeste recenzii si cauta recomandari de la alti utilizatori sau de la specialisti in sudura. Acestea iti pot oferi o perspectiva mai clara asupra performantei si fiabilitatii aparatului de sudura.

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare