Termometre cu infrarosu

  Disponibil: 1 buc
  In stoc
  1.859 Lei /buc

De ce Zivtool?

Termometre cu infrarosu

Termometrele cu infrarosu, cunoscute si sub denumirea de termometre non-contact sau termometre IR, sunt instrumente utilizate pentru a masura temperatura suprafetelor fara a fi nevoie de contact direct. Acestea utilizeaza tehnologia infrarosu pentru a detecta si a masura radiatia termica emisa de obiectele sau suprafetele in care se doreste masurarea temperaturii.

Iata cateva caracteristici si avantaje ale termometrelor cu infrarosu:

 1. Masurare non-contact: Termometrele cu infrarosu permit masurarea temperaturii fara a fi necesar contactul direct cu suprafata. Aceasta le face ideale pentru masurarea temperaturilor obiectelor sau suprafetelor in miscare, inaccesibile sau periculoase.
 2. Rapiditate si usurinta in utilizare: Aceste termometre ofera masuratori rapide, in cateva secunde sau chiar instantaneu. Utilizatorul trebuie doar sa indrepte termometrul catre obiectul sau suprafata dorita si sa apese butonul de masurare pentru a obtine rezultatele.
 3. Precizie si acuratete: Termometrele cu infrarosu pot oferi masuratori precise ale temperaturii, avand o rezolutie buna si o eroare minima, in functie de calibrare si specificatiile modelului. Este important sa se inteleaga ca aceste termometre masoara temperatura suprafetei si nu temperatura interna a unui obiect.
 4. Distanta de masurare: Termometrele cu infrarosu au o anumita distanta de masurare specificata, care indica distanta maxima recomandata intre termometru si suprafata de masurat. Este important sa se respecte aceasta distanta pentru a obtine masuratori precise.
 5. Versatilitate: Termometrele cu infrarosu pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, cum ar fi industria alimentara, domeniul medical, controlul calitatii, siguranta la locul de munca, sistemul HVAC, intretinerea si multe altele.

Este important sa se mentioneze ca termometrele cu infrarosu pot avea limite in masurarea anumitor suprafete sau materiale, cum ar fi suprafete reflectante sau suprafete care nu emit radiatie termica suficienta. De asemenea, masuratorile pot fi afectate de factori precum distanta, imprastierea luminii si interferentele din mediu."
 

Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare
Incarcare