Cleste ampermetru

De ce Zivtool?

 

Cleste ampermetru

 

Un cleste ampermetru, cunoscut si sub denumirea de cleste de masurare a curentului, este un instrument utilizat pentru a masura curentul electric care trece printr-un conductor fara a intrerupe circuitul. Acesta ofera o modalitate non-invaziva de a masura curentul electric fara a fi necesara deconectarea sau deschiderea circuitului.

Clestele ampermetru consta intr-un cleste deschis care se poate fixa in jurul unui conductor fara a fi necesar sa se efectueze vreo taietura sau sa se desfaca conexiunile. Acesta are senzori de curent care detecteaza si masoara campul magnetic generat de curentul electric in jurul conductorului.

Utilizatorul deschide clestele ampermetru si il fixeaza in jurul conductorului prin inchiderea clestelui. Apoi, instrumentul afiseaza valoarea curentului electric masurat in unitatile adecvate, cum ar fi amperi (A) sau milliamperi (mA), pe display-ul sau indicatorul de pe cleste.

Clestele ampermetru este un instrument util in domeniul electric si electronic, in special in diagnosticarea si depanarea circuitelor si echipamentelor. Acesta poate fi utilizat pentru a masura curentul intr-o varietate de aplicatii, cum ar fi sistemul electric al unei cladiri, echipamentele electrice sau circuitele electronice."