Trasoare cu sfoara, fir cu plumb

De ce Zivtool?

Trasoare cu sfoara, fir cu plumb

 

Trasoarele cu sfoara si fir cu plumb sunt instrumente utilizate in constructii si lucrari de nivelare pentru a determina linii drepte si verticale precise. Acestea sunt folosite in principal in domeniul zidariei, constructiilor si amenajarilor interioare. Iata cateva detalii despre aceste instrumente:

Trasor cu sfoara: Este compus dintr-un dispozitiv de trasare si o sfoara intinsa. Dispozitivul de trasare are de obicei un varf ascutit sau o greutate la un capat si un maner la celalalt capat. Pentru a folosi un trasor cu sfoara, se fixeaza un capat al sforii intr-un punct de referinta si se trage sfoara strans in directia dorita. Apoi, prin eliberarea si lasarea sforii intinse, aceasta loveste suprafata si marcheaza o linie dreapta.

Fir cu plumb: Este alcatuit dintr-un fir indreptat vertical si o greutate numita plumb sau bulgare. Plumbul este de obicei un obiect greu, cum ar fi o bila de metal sau un continator cu varf ascutit. Firul este atasat de plumb si apoi agatat in mod liber deasupra punctului pe care dorim sa-l nivelam sau sa-l trasam vertical. Plumbul se va balansa si se va stabiliza in jos intr-o pozitie verticala, indicand astfel linia verticala precisa.

Trasoarele cu sfoara si fir cu plumb sunt utile pentru a asigura alinierea corecta si nivelarea in diverse aplicatii de constructii. Ele permit lucratorilor sa creeze linii drepte si verticale precise, fiind esentiale in lucrarile de zidarie, in montarea de tevi, in tencuieli, in constructii de garduri si multe alte activitati de constructii."