Motocoase

De ce Zivtool?

Motocoase


Motocoasele sunt instrumente de gradinarit, cunoscute si sub denumirea de motofierastrai sau motocositori, utilizate pentru a taia vegetatia densa, iarba inalta si buruienile. Acestea constau intr-un motor mic, pe benzina sau electric, montat pe un arbore cu o capatatoare la capat. Capatatoarea are de obicei o linie din nailon sau o lama metalica care se invarte rapid pentru a taia si curata vegetatia.

Motocoasele sunt utilizate frecvent in peisagistica, agricultura si gradinarit pentru sarcini precum curatarea zonelor in crestere excesiva, intretinerea peluzelor, taierea marginilor si a zonelor greu accesibile. Acestea ofera mai multa putere si versatilitate decat celelalte metode traditionale de taiere a ierbii si sunt deosebit de utile in zone in care masinile de tuns iarba nu pot ajunge usor, cum ar fi in jurul gardurilor, copacilor sau pe teren accidentat.

La utilizarea unei motocoase, este important sa se respecte masurile de siguranta, inclusiv purtarea echipamentului de protectie, cum ar fi ochelarii de protectie, manusile si incaltamintea rezistenta, precum si asigurarea manipularii si intretinerii corespunzatoare a echipamentului.